fbpx
Начало » Интервю » Д-р Джулиан Дейвис: Tова, което очакваме от учениците си по време на престоя им в Аbbey Colleges, е да се развият като личности

Д-р Джулиан Дейвис: Tова, което очакваме от учениците си по време на престоя им в Аbbey Colleges, е да се развият като личности

  • netpro
  • 19 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Д-р Джулиан Дейвис: Tова, което очакваме от учениците си по време на престоя им в Аbbey Colleges, е да се развият като личности
Julian Davies Abbey Cambridge Principal small

Д-р Джулиан Дейвис е директор на Abbey College Cambridge. Присъединява се към колежа през 1997 година, като ръководител на катедрата по биология и директор „Учебен отдел“. По-късно заема позицията заместник-директор, а през 2002 година става директор.

 

Можете ли да споделите повече за историята на Abbey DLD Colleges?

Abbey College Cambridge е основан през 1994 година. По онова време имахме около 20 зрелостници . Днес имаме повече от 300 ученици от 30 страни, които учат по програмите GCSE (General Certificate of Secondary Education), А-Levels и Международната Foundation програма. 

2016 година бележи важен етап в развитието на нашия колеж с преместването ни в нашия нов, специално построен за целта, кампус в Кеймбридж.  Кампусът ще ни позволи да предоставим на учениците си уникални по рода си образователни и пансионни помещения,  разположени в сърцето на едно от най-великите университетски градчета в света.

Каква е мисията ви в Abbey DLD Colleges?

В Abbey College Cambridge се водим от нашата визия за високи академични постижения, което означава да бъдем „общност зареждана от любов към ученето и стремеж към изключителни успехи за всеки един от нас.“ Тази визия  е очевидна във всяка  област на нашето училище.

Това означава, че очакваме от учениците си да имат страст към ученето, да са амбициозни, целеустремени и трудолюбиви.  Също така означава, че всички членове на нашия академичен персонал споделят общото желание за успех на нашите ученици и предлагат изключителна подкрепа и насоки във всеки един момент.

Да подготвяш ученици за кандидатстване в едни от най-добрите университети на света е голямо предизвикателство. Има ли някаква тайна зад успеха на вашите ученици?

Миналата година една четвърт от учениците ни станаха част от един от топ 5 университетите във Великобритания, а повече от половината се присъединиха към университет от Russell Group (престижна асоциация от британски университети). Този успех е доказателство както за сериозното отношение към ученето на нашите ученици, така и за изключителното обучение и подкрепа, които им предоставяме.

Също така осигуряваме и строго персонализирани насоки за кандидатстването в университет за всеки ученик. Първо работим с тях, за да изберем правилните университет и специалност, след което си поставяме цели, наставляваме и следим техния прогрес в процеса на постигане на крайната цел, а именно осигуряване на място в топ университет.

Какви са възможностите за извънкласни дейности и практически занаятия и как се интегрират в учебния процес?

В колежа имаме повече от 60 клубове по интереси. Обхвата на дейностите е изключително разнообразен: от предприемачество  и клуб по дебати до спортове, театрално изкуство и танци. Някои от клубовете ни са създадени с цел да помогнем на учениците да изразяват себе си по творчески начин, докато други имат за цел да подпомогнат бъдещите им академични дейности. Например, имаме клуб по медицина за млади бъдещи лекари и клуб по инженерство за бъдещите инженери.

На много от учениците  предлагаме възможности за практически опит. Предприемачите ни получат „начален капитал“, с който да развият собствени бизнес начинания. Биолозите ни ежегодно провеждат практика, където се учат да взимат проби и да правят проучвания на терен. Насочилите се към медицински университети стажуват в местна болница, а математиците и инженерите ни  работиха с базирания в Кеймбридж гигант в областта на микроелектрониката ARM Ltd в разработването на вграден GPS, който да противодейства на кражбата на велосипеди.

 

В светлината на скорошните събития във Великобритания, няма как да не попитам – каква е позицията ви спрямо неочакваните резултати от референдума във Великобритания за оставането или напускането на Европейския съюз? Това ще има ли негативен ефект върху международните студенти, които са решени да учат в Обединеното кралство?

Мисля, че главното послание, което трябва да запомним, е че Обединеното кралство е много гостоприемно място за международните студенти и ще продължи да бъде такова за много години напред. Самият Кеймбридж е един от центровете на международното образование и мултикултурен град. Като колеж, тази година очакваме повече международни студенти от когато и да е било.

Важно е също да отбележим, че някои от непосредствените последици от Брекзит, като падането на стойността на паунда, правят Обединеното кралство още привлекателна дестинация за образование на световно ниво и всичките плюсове, които произтичат от него.

Кое е най-важното нещо, което искате учениците ви да научат по време на обучението си?

Освен постигането на изключителни резултати на изпитите и влизането в едни от най-добрите  университети в света,  очакваме от учениците си по време на престоя им тук е да се развият като личности.

Учениците живеят в чужда страна, учат на различен език,  живеят и общуват с хора от различни страни и култури. В много отношения това са предизвикателства, които  ги поставят извън зоната им на комфорт, но подкрепата, която получават, приятелствата, които създават, и образованието, което ще получат, ще са им от полза за цял живот.

 

 

Интервю на Андреа Кандела

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top