fbpx
Начало » Бакалавър » Най-голямото международно изложение „Световно образование“ ще се проведе този уикенд в София

Най-голямото международно изложение „Световно образование“ ще се проведе този уикенд в София

  • netpro
  • 24 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Най-голямото международно изложение „Световно образование“ ще се проведе този уикенд в София
Diplomas

Възможности за кандидатстване чрез директен прием на документи в над 50 университета в Европа и България ще предостави за българските ученици най-голямото международното изложение „Световно образование“ на 27 и 28 февруари в столичния хотел Балкан (бивш Шератон).

Изложението през февруари е ключово за 12-класниците, които са избрали да учат в Европа, и за 11-класниците, които се канят наесен да подадат документи за прием в британски университети.

Специализирани консултантски центрове ще приемат документи за университетите в Дания и Холандия, сроковете за които изтичат на 15 март, и ще предоставят информация за приема в Германия и Франция.

По време на изложението ще работи и UCAS-център за късен прием на документи за Великобритания след изтичането на официалния срок – 15 януари. От него ще могат да се възползват както студенти, които не са подавали документи, така и тези, които са кандидатствали, но искат да променят нещо в кандидатурата си.

Ръст от 9% на кандидатите да се обучават във Великобритания отчете  централизираната система за прием UCAS, като документи да се обучават на Острова са подали 2320 български ученика. Това възвръща нивата на бройките от 2009 година, когато таксите за обучение бяха три пъти по-ниски. Това съобщи Светлан Данев, координатор на „Световно образование“ и мениджър на консултантска компания „Интеграл“. Причина за това е запазеното на Острова държавно кредитиране, големият избор на университети и специалности и решението на британското правителство от тази година да отпуска кредити и за магистри.

„Световно образование“ отчита и увеличаване на броя на успешните кандидатури, като миналата година от прием са отпаднали 660, в сравнение с минали години, когато бройката е надхвърляла 800 кандидати.  Причина за това са наложените в България стандарти за сравнително ранно информиране и избор да се учи зад граница.

За първи път в България „Световно образование“ ще предложи и професионалния специализиран Centigrade-тест – международно признат за постигане на ефективни кандидатури. Тестът сравнява интересите с възможностите на ученика и ги съпоставя с програмите за висше образование на университетите във Великобритания, Ирландия и институциите, които предлагат обучение на английски език в останалата част на Европа. Всеки ученик получава персонализирана справка с подходящите за него курсове и университети на база желания и възможности. Към момента в Европа той играе ключова роля като програма за избор на висше образование, която свързва интересите и възможностите на ученика с научната програма.

Участниците ще осъществяват и лични срещи с представители на университети, някои от които са в България за първи път. Сред тях е британският Montfort University от топ 10 на в. „Таймс“, чиято програма по мултимедиен дизайн е завършил носителят на Оскар за „Замръзналото кралство“ и главен художник на специални ефекти на Уолт Дисни – Бен Фрост.

В списъка на участниците със „звездни“ възпитаници е и британският University of Westminster – лидер с рекордните три номинации в предстоящите награди Оскар за  филма Amy, за най-добра документална лента и за късометражния Stutterer. Университетът е водещ глобален център за високи постижения в изкуството и киното. Сред новите британски участници са University of Chichester в град Съсекс и London College of Contemporary Arts, разположен в сърцето на Лондон

Нов участник е и белгийският Karel de Grote University College в Антверпен и естонския University of Tartu, който е в Топ 400 на световната QS QS World University Rankings за 2015/16.

За учениците от 9 и 10 клас ще бъде представен новият езиков каталог с предложения за летни ваканции за подготовка за езикови сертификати с 5% отстъпка за дните на изложението.

Освен в София, проект „Световно образование“ ще проведе и изложения и информационни дни в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и Пловдив.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top