fbpx
Начало » България » Британското училище в София откри учебната година в нова сграда

Британското училище в София откри учебната година в нова сграда

  • Lyubina Panayotova
  • 09 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Британското училище в София откри учебната година в нова сграда

С празнична церемония в Британско училище в София (BSS) беше даден старт на новата учебна година точно в 09:30 часа днес (9-и септември). На откриването присъства Нейно превъзходителство посланикът на Великобритания г-жа Ема Хопкинс, която приветства ученици, родители, учителския колектив и администрацията в двора на новата сграда на училището.

„Пожелавам Ви щастлива и успешна година! Възползвайте се от всичко, което училището може да предложи като образователни стандарти и различни дейности“, каза Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас. „Вълнуваме се, че всяка година училището има все повече достойнства и все повече ученици от различни държави се записват тук, а това ги превръща в чудесни свободно говорещи английски език хора“.

Посланик Хопкинс отдаде значимото на добрата репутация и академичните резултати на BSS: “Миналогодишните академични резултати на учениците са чудесен принос към изключително силното образование, което децата получават в това училище. Много от завършилите отидоха да учат в едни от най-добрите университети в Англия или в Европа, така че това училище продължава да създава най-добрите възможности за децата за в бъдеще”.

“Удовлетворена съм да видя такова силно образователно предложение извън пределите на Обединеното кралство, а именно това предлага BSS.”, каза още посланик Хопкинс.

Екипът на „Образование и специализация в чужбина“ присъства на събитието и разговаря с Матю Озбърн, директорът на Британско училище в София. Пред нас той сподели своите вълнения за старта на учебната година и предимствата на новата сграда на училището.

Бихте ли споделили своите емоции и мисли в първия ден на учебната година в Британско училище в София (BSS)?

Много е вълнуващо, защото се преместихме от малка в огромна сграда. Пристигнаха много нови деца тази година. Много е динамично при нас и в момента преминаваме през голяма промяна. Мисля, че тази промяна дава възможността на нашите учениците да имат по-добра учебна среда, но същевременно това ни помага да се разширяваме като училище, както и да предоставяме образованието, което вярваме, че е важно за международната общност.

 

Вие водите изграждането на ново лице на училището. Може ли да се каже, че училището расте заедно със своите възпитаници?

Абсолютно, да! България, в частност София, се превръща в място, в което идват все повече и повече хора от чужбина. Българите търсят възможности за техните деца да учат в други държави, да работят извън България. Затова ние вярваме, че предлагаме точно този тип международно образование за всеки ученик един, за да може да бъде успешен в света на утрешния ден.

 

Бихте ли разказали повече с какво обучението в Британското училище в София е различно и уникално?

Ние поддържаме британския образователен стандарт. От минутата, в която започнат при нас до тръгването си, преподаваме на нашите ученици според британския учебен план и следваме международната програма за средно образование – International baccalaureate. Преди всичко, най-вече изграждаме уменията, които бизнеса препоръчва, но също така и тези, които вярваме и усещаме, че са важни в 21-ви век. Тези умения се базират на мислене, адаптивност, идеята за креативност, мислене извън рамките. Ние не просто научаваме децата на факти, но да могат да видят дадената ситуация, да я анализират и да работят върху нея креативно. Да могат да бъдат адаптивни, без да им липсва самоувереност в собствените им възможности. Те ще могат да работят в свят, който вярваме, че се е променил толкова много, че запомнянето на фактите не е толкова важно, колкото това, което правим с тях, и как интерпретираме тези факти.

Какво искате да пожелаете на цялата общност на BSS?

Надявам се на една много успешна година в новата ни сграда. Бих искал да пожелая на всички ученици не само успех, но и развиване на тяхната увереност и разбиране на света, в който живеят. На тези, които тази година се присъединяват към нас, ги привествам с добре дошли в нашето семейство, а на тези които продължават на други места – да се чувстват достатъчно уверени да отидат в друго училище и да могат да се впишат бързо, защото знаят, това което имат трябва. Тъй че за мен, това ще бъде пожеланието къв всички наши възпитаници – да развиват своята собствена личност, креативност и да бъдат граждани на света, такива каквито всички се надяваме, че те ще станат!

 

 

Интервю на Любина Панайотова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top