fbpx
Начало » България » Близо 1000 ученици ще учат и развиват умения през лятото с Лятната академия на “Заедно в час“

Близо 1000 ученици ще учат и развиват умения през лятото с Лятната академия на “Заедно в час“

  • Lyubina Panayotova
  • 27 юли 2018
  •  Коментарите са изключени за Близо 1000 ученици ще учат и развиват умения през лятото с Лятната академия на “Заедно в час“

Безплатното лятно училище се провежда в две столични училища и е част от интензивното първоначално обучение на новите участници в програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час”

 

За осма поредна година Лятната академия за успех и забавление на фондация “Заедно в час” ще подкрепи близо 1000 ученици от София и региона да учат и да се забавляват през лятото, като развиват умения и мотивация за учене. Лятното училище започва на 30 юли, понеделник. В 11.30 ч. ще бъде официалното откриване в присъствието ученици, родители, учители, официални лица и гости. Откриването на Лятната академия по традиция ще се проведе паралелно в двете училища на академията – 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. “Люлин” и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. “Младост”.

Сред официални гости на събитието тази година ще бъдат зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, началникът на Регионалното управление на образованието-София град Ваня Кастрева и други представители на Министерството на образованието и науката, Столичната община, СБУ, както и на партньорите на академията, благодарение на които за поредна година тя е напълно безплатна за учениците и родителите.

Лятната академия на “Заедно в час” цели да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. Академията е и финалната част от интензивното предварително обучение на новите участници по програмата на “Заедно в час”, които от септември 2018 г. ще преподават в училища в 11 региона на страната.

“Лятната академия дава възможност на много ученици и родители в София, които не могат да си позволят платени занимания през лятото, да осмислят и оползотворят свободното си време през ваканция. Академията позволява на децата да общуват с връстници от разнообразна среда, да учат и работят заедно и да откриват много повече както за себе си, така и за света, в който живеем. Тази възможност превръща академията и в събитие със силна социална значимост”, споделя Иван Петров, специалист „Обучения“ във фондация “Заедно в час”.

За осемте години съществуване на академията през нея са минали стотици ученици и с всяка година интересът към заниманията се повишава. Много от децата се записват за трета, четвърта и дори осма поредна година. В безплатното лятно училище тази година ще се включат близо 1000 деца и младежи от I до XII клас. Те ще прекарат първите три седмици на август с новите мотивирани учители от програмата на “Заедно в час”. Преподавателите са професионалисти с разнообразен опит и ще преподават различни учебни дисциплини. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията. Те работят също с екип от координатори, опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top