fbpx
Начало » България » Бизнесът разработва програми за професионално образование

Бизнесът разработва програми за професионално образование

  • netpro
  • 02 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Бизнесът разработва програми за професионално образование
business

 Mогат да бъдат сключвани публично-частни партньорства между училища, бизнес и общини, така че професионалните гимназии да  обучават кадри по заявки на бизнеса, каза заместник-министърът на образованието Костадин Костадинов на третата поредна дискусия  „Да! На българската икономика“, организирана от „Стандарт“, КРИБ, Камара на строителите в партньорство с вестниците „Преса“ и  „Строител“.

 Дискусията за публично-частните партньорства при изграждането на пътна инфраструктура и подготовка на кадри се проведе в Стара  Загора. На нея стана ясно, че бизнесът вече участва в писането на новите програми за професионалното образование. В новата  структура на МОН от утре ще съществува и дирекция „Професионално образование”. Подготвят се също промени свързани с това  кадрите да са минали задължително през практиката  като един магистър няма да може да завършва без да е имал 100 дни в  индустрията.

 Строителният бранш  е готов да вземе в свои ръце подготовката на кадрите.  „Трейс груп холд“ е готов да поеме и финансира част от  практическото обучение на учениците в две професионални гимназии. Нужни са ни около 20 000 технически ръководители, които да  влязат в практиката и към момента не сме в състояние да ги подготвим, затова строителният бизнес трябва да влезе в средното образование, заяви председателят на Съвета на директорите на „Трейс груп холд“ проф. Николай Михайлов.

Източник: standartnews.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top