За пета поредна година екипът на сп. „Образование и специализация в чужбина” и Маркет Тренд ЕООД  публикува своя Справочник за средно образование и езиково обучение.

Проектът е реализиран със съдействието на учители, директори, родители и консултанти предоставя полезна информация и съвети относно естеството, спецификата и целите на гимназиалното образование в частни училища.

Изданието събира на едно място всички възможности за продължаване на средно образование в някои от най-популярните чуждестранни дестинации за образование на деца. Сред тях са: Великобритания, Германия, Австрия, Франция, Испания, Италия, Канада, САЩ и Швейцария.

„Учениците ще открият цялата необходима информация за сроковете за кандидатстване таксите за образование; условията за пансионен престой и уловките при кандидатстването в съответната държава.“ – обясни ръководителят на проекта и управляващ директор на Маркет Тренд, Десислава Пенчева. Представени са и основните международни образователни програми като A-level, IB, IGSCE  и др, както и училищата, където те могат да се изучават в България.

Родители и ученици ще могат да се информират за частните училища в България и чужбина, какво представлява пансионният живот за децата в елитните училища в чужбина, извънкласните им дейности и най-важното – за дипломите, които ще придобият след завършеното им средно образование.

Пълната версия на изданието може да разгледате по-долу:

School_guide_content-Bulgaria_web
 

School_guide_2018_-INTERNATIONAL_web
 

Справочникът – част 1 Средно образование в България; Езиково обучение и езикови ваканции можете да изтеглите оттук

Справочникът – част 2 Средно образование в чужбина можете да изтеглите оттук

Издател е „Маркет Тренд“ ЕООД.