fbpx
Начало » Бакалавър » Най-добрите университети в Канада

Най-добрите университети в Канада

  • bobi
  • 23 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Най-добрите университети в Канада

Канада е дом на едни от най-добрите университети в света. Това показва последното издание на класацията Times Higher Education’s World University Rankings 2018. 26 канадски университета присъстват в нея, а 6 са в първите 200 в света. Канада предлага чудесни възможности за висококачествено обучение, а в сравнение със САЩ образованието там е по-евтино, кандидатстването е по-лесно и съществуват повече опции за перманентно жителство след завършване.

Двата водещи канадски университета – University of Toronto и University of British Columbia, се славят с репутацията си на академични центрове, които всяка година издават висококачествен научен труд. Канадските институции се славят с големия си процент международни студенти и партньорства с интернационални организации, така че очаквайте космополитна атмосфера.

Според проучването, проведено от канадското бюро за международно обучение, повече от 90% от интервюираните студенти са удовлетворени от канадското образование, а 95% биха препоръчали Канада за образователна дестинация.

  1. University of Toronto

Университетът е първоначално под ръководството на английската църква и е структуриран като система от отделни колежи като престижните британски университети. University of Toronto има много постижения, сред които първото канадско академично издателство, първият факултет по горски науки и първият канадски университет, получил над 1 милиард канадски долара дарения.

Редица влиятелни академични течение започват именно тук. Кампусът на университета в центъра на града впечатлява с архитектурата си дори скептичните европейски туристи. Преподават се над 700 бакалавърски и 200 магистърски и докторски програми, а програмите по медицина са едни от най-добрите в света. Студентите са над 68,000 на брой, като около 16 % от тях са международни. Сред завършилите са петима министър-председатели и 10 носители на Нобелова награда.

  1. University of British Columbia

Най-старият университет в провинцията е и един от най-конкурентните в Канада. Той има два кампуса, един във Ванкувър и един в Келоуна. Основният кампус във Ванкувър се намира в близост до плажове и планини. Той разполага с множество ботанически градини и център за изкуства. University of British Columbia (UCB) предлага стипендии за международни студенти. 7 носители на Нобелова награда се асоциират с университета, както и 65 олимпийски медалисти. Най-големият цикличен ускорител на частици в света се намира в UBC, в лабораторията за ядрена физика TRIUMF. Във Ванкувър дисциплините са организирани в 12 факултета, а в  Келоуна – в 7. UBC предлага съвместна бакалавърска програма с парижкия университет Sciences Po. В университета учат повече от 50,000 студенти, като една четвърт от тях са международни. Трима канадски министър-председатели са се обучавали в UBC.

  1. McGill University

McGill University е единственият канадски университет, който присъства в световния икономически форум Global University Leaders Forum. Основан е през 1821 година и главният му кампус е в центъра на Монреал. През 1829 година университетът създава първия факултет по медицина в страната и до ден днешен се слави с високата си репутация в тази област. В McGill се преподават над 300 дисциплини на повече от 40,000 студенти от 150 различни държави. Това е един от най-международните канадски университети. Приетите студенти имат най-високи средни оценки от всички останали в страната.

  1. McMaster University

McMaster University се намира в Хамилтън, Онтарио. Именуван е на Уилям Мак Мастър, известен канадски сенатор и банкер, дарил 900,000$ за основаването на институцията. Известен е с програмите си по медицина, както и факултетите по инженерски науки, бизнес, хуманитарни и социални науки. Университетът набляга значително на изследователската дейност. Студентите са от 90 различни държави, а университетът има над 70 партньорства с чуждестранни институции.

  1. University of Montreal

Единственият франкофонски университет в топ 5 – University of Montreal, е вторият най-голям университет в страната по брой на студентите в него – над 37,000 студенти, четвърт от които са международни. 75% от тях са в бакалавърски програми. Университетът е известен със спортните си отбори. Много водещи бизнес лидери на световно ниво са завършили в Монреал, сред които изпълнителният директор на United Technologies Corporation.

Ето и останалите университети в топ 10:

Място в Канада Място в света Университет
1. 22 University of Toronto
2. 34 University of British Columbia
3. 42 McGill University
4. 78 McMaster University
5. 108 University of Montreal
6. 119 University of Alberta
7. 201-250 University of Calgary
8. 201-250 University of Ottawa
9. 201-250 University of Waterloo
10. 201-250 Western University

Източник: Times Higher Education’s World University Rankings 2018

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top