fbpx
Начало » Езиково обучение » Institut Montana Zugerberg – сигурност, природа и семейна атмосфера

Institut Montana Zugerberg – сигурност, природа и семейна атмосфера

През 1926 д-р Макс Хъсман имал мечта. Искал да открие място, заобиколено от природата, за да могат учениците да учат и да се свързват с природата. Той вярвал, че ученици от целия свят трябва да се срещат под един покрив, посвещавайки се на изучаване на интернационализъм, индивидуализъм и интеграция. Днес това училище продължава да съществува и е познато като Institut Montana Zugerberg.

Institut Montana Zugerberg е швейцарско и международно дневно и пансионно училище, което приема ученици от 6 до 19 годишна възраст. Учениците на 10 могат да опитат живота в пансион и да живеят съвместно с такива от други държави. Предлага разнородни академични програми, базирани на нуждите на учениците:

 

  • Двуезично основно училище от 1ви до 6ти клас, където учениците могат да започнат да учат втори език от ранна възраст. Установено е, че билингвизмът увеличава когнитивните, креативните и анализаторските умения и е голямо предимство за тяхната кариера по-късно.
  • Двуезичното средно училище от 7-ми до 9-ти клас е за тези, които изпитват академични трудности с немски или английски език и имат нужда от допълнителна помощ. Учениците, които успешно завършат курса получават сертификат за средно образование, за да продължат в гимназия.
  • Швейцарското училище, което предлага програмата Swiss Matura, е акредитирано от кантона Цуг, швейцарската област, в която е разположено. То е за ученици от 7-ми до 12-ти клас и тези, които получат швейцарска матура, могат директно да влязат във водещите университети в Швейцария като ETH и EPFL.
  • Международното училище предлага програмите pre-IGCSE (7-8 клас), IGCSE (9-10 клас), и избор между International Baccalaureate (IB) Diploma (11-12 клас) или US High School Diploma с опция за получаване на IB Certificate (11-12 клас).

Предлагаме също така летен лагер за ученици между 10 и 15 години, които искат да изпробват живота в Швейцария и в нашето училище, докато учат немски или английски. Учениците прекарват сутрините в изучаване на език, а следобедите в семинари, работилници и спортни активности. В крайна сметка получават едно незабравимо лято и създават приятелства за цял живот.

60 акровият кампус, намиращ се на върха на красивата планина Цугерберг, предлага сигурност, природа за рекалаксиране и стимулиране, академична среда за учениците, в която да учат и израстват. Намираме се само на 15 минути извън град Цуг, дом на множество мултинационални корпорации. Също така сме на час разстояние от летище „Цюрих“ и град Цюрих, финансовата столица на кантона Цюрих.

С над 300 ученици от над 40 националности, създаваме „семейна“ атмосфера, която учи на взаимно уважение и създава глобално мислещи юноши.

 

Малките класове, състоящи се средно от 10 човека,  са гарант за това, че всеки ученик получава индивидуална и персонализирана грижа, за да максимизира знанията си и за да използва пълния си потенциал.

Тъй като приемът в университет продължава да става все по-конкурентен, ние развиваме учениците във всестранно развити личности, предлагайки им шанса да научат друг език, да открият своята страст и да задълбочат интересите си. Това се случва чрез различни извънкласни дейности, които включват Моделът на ООН, клуб по шах, клуб за предприемачи, драма клуб, хор, хокей на лед, футбол и много други. Даваме възможност на учениците да се превърнат в най-добрата версия на себе си, така че да имат позитивен принос в обществото.

С над 7 000 бивши възпитаници от целия свят, в това число Джон Кери, който се кандидатира за президент на САЩ през 2004, Марк Форстър, който режисира филма „Джеймс Бонд“, Ник Хайек, изпълнителен директор на швейцарската фирма за часовници Swatch, сме горди от успешната кариера, която възпитаниците ни продължават да имат. В края на крайщата, това е място, където учениците израстват и стават успешни граждани на света.

info@montana-zug.ch

admissions@montana-zug.ch

https://www.montana-zug.ch/en/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top