fbpx
Начало » Езиково обучение » Ваканция в чужбина » Хитови предложения на езикови ваканции в чужбина в разгара на лятното планиране

Хитови предложения на езикови ваканции в чужбина в разгара на лятното планиране

  • Ana Avtova
  • 18 май 2018
  •  Коментарите са изключени за Хитови предложения на езикови ваканции в чужбина в разгара на лятното планиране

Нови летни промоции за малки и големи в каталога на „Интеграл“ изненадват семействата в края на учебната година

 

Ако ви се струва, че сте закъснели с подготовката на лятото, със сигурност има какво да се направи. Възможностите вече са големи, но е факт, че и лятната ваканция на учениците е дълга и стандартна почивка с мама и татко не решава проблема. Езиковата ваканция в чужбина се превърна в един от най-добрите начини за осмисляне на летните ваканционни дни. А изненадите и новите емоции винаги са гарантирани, дори и детето вече да е пътувало на езиков курс. Голямото разнообразие от програми на международните езикови центрове в Европа, пък и извън континента дават възможности за нови и атрактивни комбинации, за посещения на нови страни и запознанства.

Компютри и език

Ако ви е трудно да отделите детето от компютъра или таблета, а искате да му осигурите разнообразно и полезно лято, за вас са специализираните курсове по компютри и език. През последните години все повече езикови центрове в чужбина предлагат тази комбинация, която се харесва на децата от всички възрастови групи. Сред новите предложения е това на британския Plumpton College, в едноименното градче Плъмптън, в подножието на националния парк South Downs и в близост до прочутия от романите на Джейн Остин крайбрежен град Брайтън. Програмата включва 20 уч. ч. английски език и 10 уч. ч. по компютърно програмиране в модерната компютърна зала на училището. Учениците се обучават в основите на програмирането на мини-компютър Raspberry Pi, който след занятията могат да вземат в стаите си за упражнения. Каква по-добра възможност от това за пристрастените към техниката деца да се „навият“ да учат език с любимото си занимание?

 

Ваканция за амбициозните деца

Да, има и такива деца! Те се отегчават от дългото безделие и нямат нищо против да научат нещо ново през лятото. Ако детето ви попада в тази група, за него няма нищо по-подходящо от езиковия курс на британското St. Mary School Ascot. Програмата е с фокус върху комуникационните умения, като стимулира децата да общуват с хора от различни култури и държави. Обучението включва всички езикови умения – граматика, лексика, произношение, говорене, слушане, четене, писане и изучаване на ежедневен и неформален английски език. Разположено в красивата английска провинция, училището е с отлична спортна база. Оборудвано е със закрит плувен басейн, собствен театър и множество игрища на открито и закрито за различни спортове. Сред интересните възможности са курсът за академични открития със задълбочена работа по тематичен проект за децата на 11 – 12 год., както и занимания за по-малките (8 – 10 год.), които могат да се потопят в интересни за тях теми, като например „185 дни в Космоса: мечтата на поета или кошмар без гравитация?“. Курсът по бизнес пък показва на децата основните принципи на успешния бизнес и възможността да създадат свой бизнес проект. Въпреки академичния характер, ваканцията си е ваканция! Програмата предвижда и свободно време за екскурзии, за развлекателни игри, търсене на съкровища, посещения на музеи и партита.

Език със спорт и музика

Програмите „2 в 1“ са предпочитаните от малките и по-големи деца, които обичат да се забавляват и имат любимо занимание. За тях са предложенията на известната лятна академия Exsportise, която е с 30-годишен опит в провеждането на обучение по спорт, английски и музика. Курсовете се провеждат на базата на 3 от най-реномираните пансионни училища в Англия. Тук възможностите са две: комбинирани програми с обучение по английски или програми без езиково обучение, с акцент върху спорт или музика. За активно спортуващите деца е академията за спорт по избор като може да се избира между тенис, голф, хокей на трева, езда, баскетбол и разбира се – футбол. Сред прочутите курсове на Exsportise са тренировките с професионалисти от школата на „Арсенал“ и посещение на прочутия Emirates Stadium. За записвания тук обаче консултантите съветват да се побърза, защото местата се заемат отрано. Възможностите за комбинации са огромни, като например спорт и танци, музика и танци или и двете заедно, с обучение по английски.

Ако кандидатстването в университет „чука на вратата“!?

Колкото и добри да са летните забавления, идва възраст, в която всеки тийнейджър се замисля, че е време да се подготви за кандидатстудентски изпити. Особено тези, които обмислят вариант да учат в чужбина. За тях са предложенията на училища като Kings Oxford, които гарантират подготовката за IELTS. Училището разполага с две учебни бази с модерни учебни зали. Подготовката тук може да е целогодишна, като се избира между основен, интензивен курс или интензивна подготовка за езиковия тест.

Възможност да спестим до 439 бр. лири за академичен курс

Това е хитова възможност на британското училище Earlscliffe, разположено в  крайбрежното градче Фолкстоун, на 55 минути с влак от Лондон. Училището предлага интензивен курс, програма  Мini-MBA или подготовка за университет в зависимост от възрастта на ученика, а програмата включва  посещения на университети от ранга на Оксфорд, London School of Economics, University College London, Queen Mary University и др. Размерът на отстъпките зависи от продължителността на курса и от избраните дати за обучение. До 171 бр. л. седмично пък може да се спести за комбиниран курс – английски със спорт в Warminster School, при записване до 31 май.

 

Ирландия и Шотландия – хитова алтернатива на Лондон

 

Двете страни са отлична алтернатива на отдавна популярния Лондон и са добър вариант, както за индивидуални, така и за групови ваканции. Сред интересните нови предложения тук са ваканциите в базата на шотландския Heriot-Watt University, която разполага с отлични спортни съоръжения, и ирландският ваканционен център в Дъблин National College Ireland. Още по-добрата новина е, че записванията до 18 май са с отстъпка от 100 бр. лири от цената.

 

Повече за новите промоции и предложения вижте в каталога на Интеграл Лято 2018 на http://www.integral.bg/sp/ или в офисите на компанията в цялата страна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top