fbpx
Начало » Езиково обучение » Езиков курс » Как да постигнете максимално добри резултати на теста IELTS

Как да постигнете максимално добри резултати на теста IELTS

  • Lyubina Panayotova
  • 16 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за Как да постигнете максимално добри резултати на теста IELTS

Златната формулата за успех на всеки един международно-признат тест по английски език е да имате необходимите знания + да познавате добре съдържанието му + да сте спокойни и уверени в деня на изпита. Много често, явяващите се на изпит решават, че могат да получат висока оценка заради добрите си умения и опит в употребата на езика, макар и да не са запознати с неговия формат. Подценяването на подготовката за конкретния тест обаче често е повод за разочарование. Постигането на желания резултат на най-популярния тест по английски език в света – IELTS (International English Language Testing System) не прави изключение от това правило.

 

Определете нивото си

Усиленото изучаване на езика е от съществено значение, но трябва да имате предвид, че то отнема време. Съветваме ви да се доверите на специалист, който да провери настоящите ви умения и да определи нивото ви според Общоевропейската езикова рамка (CEFR). Тези нива са съпоставими с оценките на теста IELTS (от 1 до 9). Ако вашето ниво не отговаря на оценката, която сте си поставили за цел, ви съветваме да продължите да учите английски. Такава проверка можете да направите и в Британски съвет, където безплатно тестваме всички по време на регистрацията за курсовете ни в София.

Независимо от избрания начин за обучение, ви съветваме да четете, слушате и комуникирате на английски колкото можете повече – в свободното си време, на работа или докато сте на почивка в чужбина, например.

 

Как най-добре да се подготвите за IELTS?

Британски съвет Ви предлага множество курсове, ресурси и материали за подготовка, специално за теста IELTS. Ето някои от тях: 

  • Road to IELTS: След като серегистрирате за теста, ще получитедостъп до този онлайн курс, който съдържа богато количество материали, достатъчни за около 30 часа самоподготовка. Можете да изпробватебезплатно 10-часовата версия на Road to IELTS още сега на roadtoielts.com
  • Подготвителни курсове в Британски съвет: В Учебния ни център в София ще получите най-добрата подготовка за IELTS. Графикът на специализираните подготвителни курсове можете да видите в раздел „Обучение по английски“ на сайта на Британски съвет. Ако се регистрирате за изпита преди началото на курса, ще получите и отстъпка.
  • Безплатни онлайн ресурси: Възползвайте се от богатството от безплатни материали, разработени от Британски съвет, включително пробни тестове, видео-серии, мобилните приложения “IELTS WordPower”, “1001 ways to speak English”, онлайн курс“Understanding IELTS: Techniques for English Language Tests”, съвети за изпитния ден – всичко това ще намерите на takeielts.britishcouncil.org.

 

Всичко необходимо за IELTS ще намерите на уеб сайта на Британски съвет в България: www.britishcouncil.bg/ielts.

 

Ако тази статия ви е интересна, може да прочетете също: Как се кандидатства в британски университет

 

Елате на изложението Study UK в София на 19 октомври (събота) от 10:00 ч. до 18:00 ч. в Централен дом на архитекта, за да се срещнете с някои от най-добрите британски университети. Научете директно от източника всичко, което ви е необходимо за висшето образование в Обединеното кралство и различните академични степени – бакалавър, магистър и докторантура. Повече информация за участниците и програмата на събитието ще откриете на уеб сайта на Британски съвет в Българияоттук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top