fbpx
Начало » България » За учителите, които са в крак с времето

За учителите, които са в крак с времето

  • bobi
  • 21 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за За учителите, които са в крак с времето

В класната стая нито един ден не е същият като предишния. За да се справят с модерните предизвикателства, учителите трябва да са в крак с най-новите методи в преподаването и да умеят да задържат интереса на учениците. 

В днешния дигитален свят става все по-трудно за учителите, а и за родителите, да уловят вниманието на децата и да го задържат. Решението не винаги се крие в това да облечем класната стая с технологични приспособления. Важното е да ги използваме разумно, за да улесним достъпа на децата до нови ресурси, без да забравяме значението на директната комуникация с преподавателя и съучениците. Именно тази комбинация от практически занимания със специалисти и използване на новите технологии (включително компютърен тест) е в основата на проекта ни BritUp!, който е отворен към учениците и учителите от цялата страна.

Как да направите уроците по английски език по-интересни

Начините да постигнете това са много и със сигурност ще намерите разнообразие от ресурси в интернет. Ние ви предлагаме едно конкретно решение, което в допълнение на ежедневните занимания в класната стая, може да помогне за напредъка на учениците ви и да обогати знанията им за британската култура, образование и език – семинарите BritUp!

Тези семинари са предназначени за ученици на възраст 14-18 години и са лесен и достъпен начин да разнообразите обучението им по английски език. Идеята започва в офиса на Британски съвет в Полша, но вече е част от образователните ни проекти и в България.

Какво включват семинарите BritUp!

В рамките на BritUp! учениците се срещат с едни от най-знаменитите герои от английската литература като Ромео и Жулиета, Хамлет, Шерлок Холмс или тези от „Властелинът на пръстените“. Чрез познати теми и любими герои, тийнейджърите ще могат да упражнят английския си език, а и да участват в забавни упражнения като игри, надпревари, викторини и други.

Еднодневните семинари имат за цел също да покажат на младежите какво означава да живееш и учиш във Великобритания, тъй като включват презентации за висшето образование и различните сертификати, необходими за кандидатстване в университет. След края на тази част, учениците се явяват на компютърния тест Aptis for Teens и всеки получава оценка според нивата на Общата европейска езикова рамка (A1 – С).

Всеки понеделник вратите на Британски съвет са отворени за училищни групи, които искат да усетят духа на Великобритания по един интерактивен и забавен начин. Ако имате въпроси или желаете да се запишете за участие в семинарите BritUp!, свържете се с нас 

Източник: Британски Съвет 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top