fbpx
Начало » България » Smart Classroom посреща новата учебна година с обновени функции

Smart Classroom посреща новата учебна година с обновени функции

  • bobi
  • 17 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Smart Classroom посреща новата учебна година с обновени функции

Със старта на новата учебна година екосистемата Smart Classroom е готова да посрещне своите потребители с нови функционалности.

За всеки по нещо

Платформата Smart Classroom е среда за създаване на образователно съдържание и смесено обучение, която също включва модула за създаване на онлайн портфолио на учителя и ученика,  мобилното приложение – Smart Classroom AR, както и инструмента за създаване на образователни ресурси с добавена реалност от учители  – Smart CreatAR.

Към днешна дата в приложението Smart Classroom AR, има над 300 упражнения с добавена реалност (Augmented reality) за ученици от 1. до 12. клас, съобразени с одобрените от МОН учебни програми по различните предмети, а в процес на публикуване са още 350. Упражненията са подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка. Приложението се използва безплатно, а за целта са нужни само мобилно устройство с Android и ученически бележник. С отваряне на приложението може да бъде избрано упражнение, което стартира след насочване на камерата на телефон или таблет към корицата на ученическия бележник, който служи като маркер.

Приложението помага на учителите да направят уроците далеч по-увлекателни. С негова помощ те могат да събудят истинско желание у децата да учат и запомнят с лекота наученото. Smart Classroom предоставя на учителите възможности да модернизират подхода си на преподаване и да се адаптират към дигиталния свят, в който растат техните ученици. Учителите могат да разработват и качват упражнения, с които да проверяват знанията на своите възпитаници. Това се случва с помощта на единствения по рода си в България инструмент за създаване на образователни ресурси с добавена реалност – Smart CreatAR.

Достъпът до платформата Smart Classroom, мобилното приложение Smart Classroom AR и инструмента Smart CreatAR е напълно безплатен за учители и ученици от страната.

Какво ново?

Smart Classroom AR ще посрещнe учебната 2019-2020 година с нова версия на приложението. Приложението вече работи и с 3D маркери – учителите могат да свалят от платформата шаблони, които се принтират и сгъват. Когато учениците ги сглобят, отворят приложението и насочат камерата на мобилното си устройство към тях, ще се стартира подготвено от учителя упражнение. Допълнително, ако вкарат на сцената втори 3D обект, той също ще бъде разпознат от мобилното приложение. На екрана обектът изглежда прозрачен, а ученикът ще може да го движи в пространството. Ако мине през друг 3D обект, показан на екрана, той също ще бъде „уловен“ в ръката на ученика. Така децата ще могат да взаимодействат с упражнението и с ръка зад камерата.

Изгледът на тестовете също ще бъде изцяло променен. До момента, те се появяваха като текст с бекграунд, както за въпроса, така и за отговорите, а желаният отговор се маркираше чрез докосване с пръст. В новата версия отговорите се „изсипват“ под формата на кубчета, заставяйки едно над друго. Ученикът може да хване отговор с пръст и да го „хвърли“ или „постави“ в секцията пред въпроса. Щом това се случи, отговорът светва в зелено, с което да идентифицира, че „е избран“.

Новости очакват и учителите в Smart CreatAR. Допълнително в тестовете се появява възможност да се избира и картинка, а не само текст. Учителят може да качи изображение от своя компютър или да избере 3D обект от галерията. Така вместо текст за въпрос или отговор, може да се направи комбинация от трите – текст, изображение, 3D обект.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top