fbpx
Начало » България » Samsung България дава началото на второто издание на конкурса Solve for Tomorrow

Samsung България дава началото на второто издание на конкурса Solve for Tomorrow

 • bobi
 • 01 юни 2023
 •  Коментарите са изключени за Samsung България дава началото на второто издание на конкурса Solve for Tomorrow

От 31 май до 2 октомври ученици от 2. – 12. клас ще имат възможност да предложат решения на проблеми, които виждат в общността 

София – 31 май 2023 г. – Samsung България дава началото на второто издание на конкурса Solve for Tomorrow. Инициативата е част от програмите за корпоративна социална отговорност на компанията и има за цел да търси иновативни решения за справяне с проблеми в общността чрез прилагане на STEM умения и дизайн мислене. От тази година конкурсът дава възможност участие да вземат отбори на ученици от 2 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 2. – 4. клас, 5. – 8. клас и 9. – 12. клас. Задължително условие е всеки отбор да се ръководи от учител.

Кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow България става с идея за иновативно технологично решение в една от три основни категории: „Устойчивост“, „Справедливост и социално включване“ и „Образование“. За възрастовата група 9. – 12. клас e предвидена е и специална категория „Дигитално бъдеще“ за идея, в която са приложени напреднали дигитални технологии/продукти на Samsung, независимо в коя от другите три основни категории.

Учениците от 9. – 12. клас кандидатстват с идея и базов прототип. Класираните полуфиналисти преминават през менторска програма и ще се състезават на финалното събитие в София. Победителят се определя от жури, а отборът, събрал най-много гласове от онлайн гласуването, получава наградата на публиката.

Участието на учениците от 2. – 4. клас и 5. – 8. клас е изцяло онлайн. Те кандидатстват с резюме на идеята и видео. Полуфиналистите се определят от жури, а победителят за всяка от възрастовите групи – чрез онлайн гласуване.

Регистрацията за участие в конкурса става от ръководителя на отбора на сайта https://www.solvefortomorrow.bg, където редовно се публикува цялата информация, свързана с конкурса.

Етапи и важни срокове за участие в конкурса за иновативни решения Solve for Tomorrow:

 1. Първи етап – от 05.2023 г. до 24:00 ч. на 02.10.2023 г.
 • Кандидатстване на отборите от 9. до 12. клас
 1. Втори етап – до 06.10.2023 г.
 • Обявяване на 9 отбора полуфиналисти от 9. до 12. клас.
 1. Трети етап – от 07.10.2023 г. до 30.11.2023 г.
 • Менторска програма за 9-те отбора полуфиналисти от 9. до 12. клас
 • Кандидатстване на отборите от 2. до 4. клас и от 5. до 8. клас до 29.11.2023 г.
 • Обявяване на 3 отбора полуфиналисти за всяка от двете възрастови групи на 30.11.2023 г.
 1. Четвърти етап: първата седмица на декември 2023 г.
 • Онлайн гласуване до деня преди финала
 • Провеждане на финално събитие в София и обявяване на победителите

Solve for Tomorrow е международна програма, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung, която започва през 2010 г. и към момента е достигнала до 2,3 милиона ученици, достигайки до 65 държави през 2023г. Благодарение на нея, учениците дават своя принос към обществото, като същевременно развиват критично мислене, лидерство и интерес към STEM умения.

В България Solve for Tomorrow се развива от 2022 г. и освен конкурса, предоставя и безплатни обучения за учители от цялата страна по дизайн мислене. Целта им е да подпомогнат учителите в подготовката на младежите за участие в конкурса чрез прилагане на проектно базирано обучение и насърчаване на STEM уменията. Обученията се организират от фондация „Образование 5.0“, партньор на Samsung България в този проект. Информация за графика им може да бъде получена на сайта на фондацията.

###

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

За Инфино

С екип от 40 ИТ инженери Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по проекта Solve for Tomorrow на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/

За Фондация „Образование 5.0“

Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. „Образование 5.0″ вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top