fbpx
Начало » България » PwC събра на благотворителен търг 66 хил. лв. за български студенти

PwC събра на благотворителен търг 66 хил. лв. за български студенти

  • bobi
  • 11 окт. 2018
  •  Коментарите са изключени за PwC събра на благотворителен търг 66 хил. лв. за български студенти

Консултантската компания „PwC България“ организира благотворителен търг под мотото „Подай ръка“, на който бяха събрани 66 хил. лв. за стипендии на български студенти. На събитието, което се проведе снощи, публиката се състезаваше да закупи 28 уникални картини с очертанията на дланите на успешни и известни българи. Сред тях бяха Лили Иванова, президентът Румен Радев, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Васко Василев, група „Сигнал“, Симеон Сакскобургготски, Георги Мамалев и Стоянка Мутафова. Всички от тях рисувани от художника Бойко Колев с маслени бои върху платно.

Освен картините можеха да бъдат закупени с благотворителна цел и книгите на Георги Мамалев, Христо Стоичков и Стоянка Мутафова, както и дискове с личен автограф на Лили Иванова. Най-висока сума беше дадена за картината с дланта на Лили Иванова (5 хил. лв.), на Стефка Костадинова (4 хил. лв.) и на Димитър Желев (3600 лв.).

Гостите на събитието – хора от бизнеса, колекционери и др. трябваше с гласуване да посочат и сферата, в която според тях има най-голяма нужда да бъдат подпомогнати българските студенти – изкуство, педагогика или здравеопазване. Изборът, според първите резултати, е че стипендиите трябва да подкрепят студентите, решили да се развиват в сферата на образованието.

Снимка

Най-висока сума беше дадена за картината с дланта на Лили Иванова – 5 хил. лв..

 Фотограф: Анелия Николова

Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е поредната инициативата на „PwCБългария“ в подкрепа на студентите. Миналата година консултантската компания организира конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“, в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави. Бяха отличени 25 студента, които получиха не само по 6 хил. лв. стипендия, но и стаж в престижна компания и менторство от доказани бизнес лидери, от които вече се възползват.

Източник: https://www.karieri.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top