fbpx
Начало » България » Minecraft подарява безплатни уроци на децата

Minecraft подарява безплатни уроци на децата

  • bobi
  • 27 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Minecraft подарява безплатни уроци на децата

Както знаем, децата обожават компютрите. Стоят с часове и играят видеоигри. Това им доста голямо удоволствие, но понякога пренебрегват училището за сметка на играта.

Към момента голямото предизвикателство пред родителите е как децата да използват времето си пълноценно вкъщи. На всички ни е ясно, че забраната за излизане от вкъщи и липсата на всекидневни контакти кара децата да стоят още повече време пред компютъра. Затова стъпката е ясна – докато децата играят е хубаво да научават по нещо ново. Нека съчетаем полезното с приятното.

За това са помислили от най-популярната видеоигра в света – Minecraft. Те са решили да предоставят своите „светове“ за сваляне безплатно, за да помогнат на учениците в новите знания. Така или иначе децата играят постоянно Minecraft, нека поне да бъде от полза

От популярната видеоигра предоставят 12 цифрови урока, които ще бъдат налични до края на юни. Можем да ги видим ТУК.

Уроците включват обиколка на Международната космическа станция, знания за космоса, както и подробна информация за вътрешността на човешкото око. Игрите може да бъдат играни, както single, така и multiplayer.

Другите светове предлагат творческо писане, пъзели и предизвикателства, които, ако се изпълнят, добавят нови точки в ранкинга.

Останалите уроци включват:

  • Стратегически игри под формата на пъзели – така децата ще се научат да кодират и да мислят като програмисти
  • Обиколка на исторически места във Вашингтон, което включва Белия дом, Пентагона и Мемориала на Линкълн.
  • Игри за генериране на енергия от алтернативни източници, като вятър и атомна енергия

Собственикът на Minecraft даде и своето становище по темата: „Преподавателите по целия свят правят всичко възможно , за да осигурят дигитални уроци за половин милиард ученици, които са извън училище, поради пандемията коронавирус. Това не е лесна задача, затова и ние искаме да помогнем с каквото можем. За да може младите умове да бъдат бистри и стимулирани.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top