fbpx
Начало » България » BRITANICA Park School – IB училище

BRITANICA Park School – IB училище

  • myotova
  • 17 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за BRITANICA Park School – IB училище

Радваме се да ви съобщим, че BRITANICA Park School вече е част от международната общност на IB училищата. Наред с българската диплома, нашите ученици ще имат възможност да завършат средното си образование и с международна IB Diploma, която увеличава шансовете им да бъдат приети в едни от най-престижните световни университети.

IB програмата е ориентирана към подготовката на учениците по начин, който прави дипломите им конвертируеми в цял свят и в същото време мотивира младежите да се развиват не само академично, а и личностно.

От програмата могат да се възползват гимназистите ни в последните две години от обучението си – в 11. и 12. клас. Като отчитат силните си страни, предпочитания и планове за бъдещето, учениците ще могат да изберат своите приоритетни предмети в шест предметни области:

1. Първи език (Language A: Studies in language and literature)

2. Втори език (Language B: Language acquisition)

3. Социални науки (Individuals and societies)

4. Експериментални науки (Experimental sciences)

5. Математика (Mathematics)

6. Изкуства или избираем предмет от предишните пет предметни области (Arts)

Освен тях те изучават и три задължителни предмета, които формират сърцевината на програмата и се считат за незаменим компонент от цялостното образование и възпитание на личността:

  • Дипломна работа (Extended essay)
  • Теория на познанието (Theory of Knowledge)
  • Творчество, физическа активност и доброволчество (Creativity, action, service)

Повече за това какво представлява международната дипломна програма International Baccalaureate (IB), как се постига стандартизацията на знанията и какви са условията за кандидатстване, можете да прочетете тук:

https://britanica-parkschool.bg/ib-programme/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top