fbpx
Начало » Бакалавър » Brexit може да оскъпи обучението на студенти във Великобритания

Brexit може да оскъпи обучението на студенти във Великобритания

  • bobi
  • 09 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Brexit може да оскъпи обучението на студенти във Великобритания

От следващата учебна година университетите във Великобритания ще събират по-високи такси за студенти от Европа, в това число и български. Новината съобщава британското издание „Гардиън“.

Промяната в правилата за обучение на Острова ще влязат в сила след Brexit, ако министерството на образованието не реши друго.

„135 хил. студенти от Европейския съюз е имало миналата година във Великобритания. Средната такса на година е 10 хил. паунда. Голяма част от тези пари са студентски заеми с много ниска лихва“, каза журналистът Бетина Жотева.

Рой Хил отбеляза, че това са солидни приходи за икономиката на страната, а ефектът от Brexit е очакван. По думите му таксите за студентите от трети страни може да достигнат 35 хил. паунда на година.

„Те не държат картите, Европа държи картите. Възможно е таксите в Европа за британците да скочат десетократно“, каза той.

„По-нелепо управление Великобритания не е имала от десетилетия. Лейбъристите рядко излизат с някакъв смислен план. Не са готови да управляват. Чака ни много отговорна седмица, защото ще се срещат Тереза Мей и Джереми Корбин за споразумението за Brexit“, добави Бетина Жотева.

Тя не изключва като вариант да има втори референдум за членството в Общността.

Източник: https://www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top