fbpx
Начало » България » Beчe нe e зaдължитeлнo дa имaш виcшe oбpaзoвaниe, зa дa paбoтиш зa Аррlе, Gооglе и ІВМ

Beчe нe e зaдължитeлнo дa имaш виcшe oбpaзoвaниe, зa дa paбoтиш зa Аррlе, Gооglе и ІВМ

  • bobi
  • 24 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Beчe нe e зaдължитeлнo дa имaш виcшe oбpaзoвaниe, зa дa paбoтиш зa Аррlе, Gооglе и ІВМ

Все още разбиранията на много работодатели за подходящият кандидат задължително включват изискване за завършено висше образование.

За някои обаче това е остаряло изискване и сред тези някои са едни от най-желаните компании за работа в световен мащаб, като Apple, Google и IBM. Такива изисквания липсват още при Costco, Starbucks Chipotle, показва проучване на американската платформа за намиране на работа Glassdoor.

„Академичната квалификация все още остава от значение и все още е важен фактор при избиране на служители като цяло, но все пак липсата на такава вече не е бариера за наемането на хора“, обяснява експертът по подбор на карди в Ernst and Young Маги Стилуел пред Huffington Post.

С други думи редига големи компании вече наемат хора с опит и умения, които отговарят на техните нужни. Много от тези кандидати са с диплома, но други не са.

Преди няколко години от Google, например, признаха, че наблюденията им не показват връзка с дипломата от колеж и добро представяне в работата на служителите им.

В същото време 15% от новонаетите в IBM в Щатите не са завършили колеж, коментира сама главният изпълнителен директор на компанията Джани Ромети преди време. По нейните думи курсовете за квалификация предлагат по-актуални знания в техническата сфера, отколкото учебните заведения.

Източник: https://money.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top