fbpx
Начало » България » Apple пуска безплатен онлайн курс по програмиране за учители

Apple пуска безплатен онлайн курс по програмиране за учители

  • bobi
  • 13 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Apple пуска безплатен онлайн курс по програмиране за учители

Американският технологичен гигант Apple обяви, че пуска безплатни онлайн курсове по програмиране за учители, докато подкрепя текущите си училищни проекти в областта с нови материали, предава Ройтерс.

Базираната в Купертино компания, която предлага курсове по програмиране под имената „Develop in Swift” и “Everyone Can Code”, твърди, че новият курс е създаден, за да отговори на нуждите на учителите по компютърни науки в Съединените щати.

Новият курс ще помогне на инструкторите да изградят основни знания, които да им помогнат да преподават разработка на приложения с програмния език с отворен код на Apple, наречен Swift.

Курсовете “Everyone Can Code” са насочени към начинаещи, докато „Develop in Swift” са фокусирани върху по-напреднали в програмирането.

Apple твърди, че променя част от курсовете си и добавя нови ресурси в текущите си програми.

Сериите „Develop in Swift“ ще включват четири нови книги, които ще бъдат налични през есента безплатно в Apple Books.

Производителят на iPhone освен това добавя нови книги за курса „Everyone Can Code”, който ползва пъзели и игри, за да преподава Swift през Swift Playgrounds App.

Онлайн ученето се превърна в нещо обичайно за американските училища и колежи, които затвориха врати в края на март, за да се спре разпространението на коронавируса.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top