fbpx
Начало » България » Aвторски екипи от Езиковата гимназия в Ловеч разработиха помагала

Aвторски екипи от Езиковата гимназия в Ловеч разработиха помагала

  • bobi
  • 09 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Aвторски екипи от Езиковата гимназия в Ловеч разработиха помагала

Положителна оценка в процеса на оценяване са получили учебните помагала, разработени от авторски екипи към Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на общината.

Това става ясно от писмо на Министерството на образованието и науката, изпратено до директора на гимназията Радослав Хитов с копие до отдел „Образование, култура, вероизповедания, туризъм“ в Община Ловеч. Писмото е във връзка с изпълнението на модул „Разработване на учебни помагала и на методически ръководства, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти“.

Учебните помагала са по биология и здравно образование за 10 клас на френски език, по биология и здравно образование за 10 клас на английски език, по география и икономика за 9 клас на английски език, по география и икономика за 9 клас на немски език, по история и цивилизации за 9 клас на английски език и по история и цивилизации за 9 клас на немски език.

Средствата, необходими на училището за изплащане на дейностите по разработване на учебните помагала, е в размер на 134 800 лева. Те са осигурени с Постановление на МС № 334 от 03.12.2020 г. за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на обществото. Предоставените средства трябва да бъдат усвоени до края на бюджетната 2020 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top