fbpx
Начало » Бакалавър » 9 от 10 от студентите във Великобритания – Ваксинирани!

9 от 10 от студентите във Великобритания – Ваксинирани!

  • bobi
  • 10 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за 9 от 10 от студентите във Великобритания – Ваксинирани!

С нова статистика излязоха университетите във Великобритания. Според доклад 9 от 10 студента са получили поне една от ваксините срещу Ковид-19. Ако трябва да сме точни – 90% от студентите са ваксинирани, като 78% от тях са с две дози.

Към този момент само 7% от учащите не са били ваксинирани от коронавирус, като половината (или около 4%) са заявили твърдо, че няма да го направят. Това сочи националната статистическа служба (ONS).

Проучването е направено сред 1000 студенти в Обединеното Кралство между септември и октомври месец и показва, че студентите смятат, че пандемията има сериозен и значителен риск за тях и затова е редно всеки човек да бъде ваксиниран.

Информацията идва веднага след като младежите се върнаха по кампусите и животът в университетите се опитва да се върне по старому. Към момента аудиториите са пълни и има социални дейности почти навсякъде. Разбира се, не всички лекции все още са на живо – някои остават онлайн или със смесен подход на обучение по групи. С най-голяма точност – 39% от университетите са изцяло с присъствена форма, а останалите проценти – със сменена.

Друга статистика показва, че 53% от студентите смятат, че академичното им представяне е било засегнато по време на пандемията и само лекции на живо могат да върнат отново духа на образованието. И все пак младежите признават, че макар и ваксинирани, се опитват да спазват разстояние от хората или че си правят тест за Ковид-19 всяка седмица.

Според Алексис Браун, който е директор на Института за политика на висшето образование много студенти смятат, че пандемията сериозно застрашава образованието им и всячески се опитват да помогнат на университетите да решат бързо казуса. Затова се ваксинират, спазват дистанция и съветват познати и приятели да бъдат защитени. Така по-бързо се излиза от образователната криза и действията им доказват, че това е начина.

Студентите, според Браун, показват устойчивост в предприетите действия, но въпреки всичко не може да се отрече негативния отзвук и върху тях – ограничените социални контакти и засягане на тяхното благосъстояние.

Следващата стъпка, която Великобритания се опитва да осъществи, е пълна ваксинация и в средните училища. Работи се активно и в тази сфера, за да може образованието да продължи да действа във високи обороти.

Всяко учебно заведение към този момент – било то университет или училище – се опитва да осигури безопасна среда за учене, но това минава единствено и само чрез ваксинация и спазване на социална дистанция. Към този момент работи. Интересно е кога ще заработи и по нашите географски ширини. Предстои да разберем.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top