fbpx
Начало » България » В 75 училища у нас хартиените бележници и дневници са минало

В 75 училища у нас хартиените бележници и дневници са минало

  • bobi
  • 17 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за В 75 училища у нас хартиените бележници и дневници са минало

В 75 училища вече не се използват хартиени, а само електронни бележници и дневници.

За нанасяне и проверка на оценките се използва изцяло мобилното приложение електронен бележник.

Става въпрос за образователната платформа „Школо“, създадена преди 2 години. Тя вече се използва от близо 700 училища в страната. В нея са се регистрирали и над 30 000 учители и 200 000 ученици и родители.

По думи на един от основателите на платформата – Симеон Предов, „Школо“ включва интегрирани модули, електронен дневник, учебни материали, статистика, мобилно приложение и възможност за виртуални поощрения.

Платформата предлага на разположение статистика, с която учениците могат да следят развитието си. Според Предов всичко в системата е прозрачно – вижда се кога и от кого са въведени оценките, а също могат да се вписват и коментари за тях.

Именно тази обратна връзка в хартиените дневници липсва, твърди Предов и обяснява, че в електронните дневници тя е абсолютно прозрачна и достига в реално време до родителите.

Той заяви, че дигитализацията е дълъг процес, който обаче е необходим, за да се облекчи работата на учителите.

Учителите в момента масово са писари на административни и бюрократични справчици, изисквания от по-висши инстанции, критикува системата Предов и изтъква, че чрез „Школо“ цялата администрация, която трябва да се върши, става само с няколко клика.

Той обясни и че в платформата има модул за комуникация, който е само за училищната общност и чрез него има постоянна комуникация между учители, родители и ученици.

Източник: https://news.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top