fbpx
Начало » България » 7 бързи начина да подобрим здравето си

7 бързи начина да подобрим здравето си

  • bobi
  • 15 апр. 2022
  •  Коментарите са изключени за 7 бързи начина да подобрим здравето си

Пролетта е тук, заедно с хубавото настроение което обзема всички нас. С хубавото настроение идва и желанието да подобрим здравето си, да бъдем в добра форма и да изглеждаме добре. Всички знаем, че за това трябва постоянство, но все пак има няколко бързи начина чрез които може да подобрите здравето си.

Заместете захарта с мед

Изкуствено добавената захар предоставя калории, които нямат хранителна стойност за организма и повишават нивата на инсулина, което води до качване на нездравословни килограми.

Медът от своя страна забавя натрупването на лошия холестерол и още от древността е използван с медицински цели. За да подобрите здравето си заместете захарта с мед и наблюдавайте колко добре ще се чувства организмът ви.

Качествен сън

Сънят трябва да е основен приоритет за добро здраве. За да се чувствате добре и организмът ви да бъде отпочинал се нуждаете от минимум 7-8 часа сън всяка вечер. Е, винаги има изключения и някои хора може да се чувстват по-добре при по-малко сън, за това трябва да намерите баланса от който се нуждае вашето тяло.

Набавяйки си достатъчно сън, вие ще регулирате метаболизма, ще регулирате стреса и ще подобрите паметта и ефективността при физическа активност.

Повече движение

Освен, че е много полезно за тялото ви, движението ще ви помогне да се чувствате енергични, тонизирани и бодри през целия ден. Вие сами преценявате дали ще правите дълги разходки, ще тренирате в залата, или у дома.

Започнете с нещо, което ви харесва, за да бъдете постоянни. Обичате природата? Разходки в парка са чудесно начало. Предпочитате уюта на дома? Има хиляди тренировки онлайн които може да правите у дома. Искате нещо по-спокойно? Е, йогата е за вас!

Хидратация

Тъй като половината от тялото ни е съставено от вода, трябва да знаете, че е изключително важно да бъдете хидратирани през цялото време. Водата регулира температурата и помага да се отървете от токсините.

Ако усещате сухота в устните, кожата и очите си, чувство за глад или умора, то вие имате нужда от вода. Количеството което трябва да приемате варира спрямо възраст, килограми, физическа активност, климат и др., но обикновено ако тежите 70 килограма е добре да приемате минимум 2,5 литра вода на ден.

Контрастни душове

Контрастните душове са изключително полезни за организма и имат стимулиращ ефект върху имунната система. Важно е да запомните, че винаги трябва да завършвате със студена вода, за да енергизирате и детоксикирате тялото.

По-малко стрес

Естествено знаете, че стресът е лош за здравето ни. Той води до редица заболявания и усложнения. Старайте се максимално да избягвате ситуации, които водят до стрес в организма ви. Медитирайте, правете йога, или просто намерете това, което редуцира стреса и ви кара да се чувствате добре.

Бъдете позитивни

Колкото и банално да звучи, мисленето има огромно влияние върху здравето. Не бъдете прекалено строги със себе си, радвайте се на малките неща и се старайте да бъдете максимално позитивни. Според проучване, това може да увеличи продължителността на живота ви с цели 15%. Усмихвайте се повече и се наслаждавайте на живота, а здравето ви определено ще оцени това.

Не забравяйте, че за да имате желаните ефекти върху организма ви ще трябва да  бъдете постоянни. Правете това, което ви харесва и е добро за здравето ви и резултатите ще дойдат по бързо от колкото очаквате.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top