fbpx
Начало » България » 665 000 лв. за образование и спорт в Свиленград

665 000 лв. за образование и спорт в Свиленград

  • bobi
  • 10 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за 665 000 лв. за образование и спорт в Свиленград

СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград ще разполага със 193 000 лв. за инициативата „Знам и мога“.

В партньорство с ОУ „Любен Каравелов“ и Професионалната гимназия „Христо Ботев“ ще бъдат организирани клубове по интереси, участия в конкурси и фестивали, честване на културни събития, образователно тренировъчни лагери.

Средствата идват от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ чрез Местната инициативна група „Свиленград Ареал“. Целта е осигуряване на достъп до качествено образование в малки населени места.

ОУ „Иван Вазов“ заедно с ОУ „Христо Ботев“ в село Левка ще изпълнява проекта „Равен шанс за всички“, в който са включени разнообразни занимания, детски празници, отбелязване на важни исторически дати.

Проектът „Заедно учим и творим“ акцентира върху насърчаване на общуването между децата от различни етноси в детските градини чрез провеждане на съвместни образователни дейности, спортни състезания и други изяви. Създаване на групи по танци, футбол, образователни лагери ще привлекат вниманието на деца и родители през следващите месеци. Партньори на община Свиленград са спортен клуб „Изида-Свиленград“ и футболните клубове „Свиленград 1921“ и „Евророма“.

Финансирането на трите проекта е на обща стойност 665 812 лв.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top