fbpx
Начало » България » 64 чуждестранни студенти се дипломираха в Медицинския университет в Плевен

64 чуждестранни студенти се дипломираха в Медицинския университет в Плевен

  • bobi
  • 10 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за 64 чуждестранни студенти се дипломираха в Медицинския университет в Плевен

В Плевен завърши обучението си в Медицинския университет нов випуск чуждестранни студенти. Това съобщиха от висшето училище.
След успешно завършен 6-годишен курс по специалност „Медицина“ на английски език 64 чуждестранни студенти придобиват образователна степен „Магистър“ и професионална квалификация „Лекар“.

Младите лекари са граждани от 12 държави – Турция, Гърция, Германия, Нигерия, Швеция, Сърбия, Франция, Пакистан, Испания, Казахстан, Дания и Обединеното Кралство. С най-висок успех – отличен 5,94 – е д-р Азхар Кхан от Великобритания. Отличниците на випуска са 13.

Тържествената промоция за полагане на Хипократова клетва е на 12 април от 13.00 ч. в аудитория „Магнум“ с участието на близките на дипломантите, преподаватели и студенти. Ще бъде изпълнен ритуал – взаимстван от американски университети – по предаване на белите медицински престилки от родителите на техните деца.

Актът има символично значение за преминаване от обучение към лекарската професия. Церемонията ще завърши с химна на Европа, а чуждестранните лекари ще хвърлят във въздуха академичните си шапки.

Медицинският университет в Плевен първи в страната през 1997 г. въведе обучение за чуждестранни студенти изцяло на английски език. Първият випуск бе през 2003 г., а този е 16-ти.
Тази година се запази висок интерес към университета на кандидати от чужбина. Новоприети са 250 чужденци от 28 държави, повечето са от европейски страни.

Източник: https://novini.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top