fbpx
Начало » България » 6 стереотипа за източноевропейците

6 стереотипа за източноевропейците

  • bobi
  • 27 май 2022
  •  Коментарите са изключени за 6 стереотипа за източноевропейците

Източноевропейците са много повече от това, което западняците смятат, че са. В техните очи има няколко стереотипа, на които те безрезервно вярват. Дали са ги изградили, благодарение на емигрирали там източноевропейци, или от някой филм, не знаем, но е факт, че ги има. Днес ще ви споделим 6 от най-популярните стереотипи

1.Бихме направили всичко да емигрираме

Факт е, че източноевропейците често емигрират, и особено много обичат да пътуват, но това далеч не означава, че не обичаме родината си и бихме направили всичко, за да я напуснем. Този стереотип може би идва от хората, напуснали държавите си, за да преследват ‘американската мечта‘. Е, за щастие, това далеч не е така и ние силно държим на родината си.

2.Бездушни и студени хора

За източноевропейците, особено за жените, се смята, че са изключително студени и бездушни. Това важи предимно за държавите от Словакия нататък. Да, определено хората не раздават целувки и прегръдки постоянно, но са далеч от бездушни и студени, особено след като ги опознаем.

3.Жените използват изключително много грим

За източноевропейските жени се смята, че обичат да използват огромно количество грим, за да са красиви. Не можем да избягаме от истината, и реално много жени в днешно време прибягват към грима, но те не са толкова голяма част от населението. Повечето източноевропейски жени, включително и красивата актриса Нина Добрев, която е на 100% българка, рядко пребягват до грим и в повечето случаи ползват най-много спирала и балсам за устни.

4.Остаряваме бързо и годините много ни личат

Този стереотип идва от идеята за руските жени, които са невъзможно красиви до 40 годишна възраст, а след това се смята че остаряват за отрицателно време и външния им вид се променя коренно. Е, това далеч не е така, и според нас източноевропейците остаряват незабележимо и грациозно, особено ако спазват добър хранителен режим и се движат достатъчно. Остаряването не е свързано с района на живеене, а с начина на живот.

5.Парите са най-големия приоритет

Смята се, че най-големият приоритет на източноевропейците са парите и материалните неща. Източноевропейските жени са смятани за златотърсачки които се целят към заможен съпруг. Е, дори да има малко истина в това твърдение, парите далеч не са най-важни за нас и имаме много по-големи приоритети като семейство, близки хора, здраве и щастие.

А вие чували ли сте стереотипи за източноевропейците, които са далеч от истината?

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top