fbpx
Начало » България » 510 училища със статут на иновативни през следващата учебна година

510 училища със статут на иновативни през следващата учебна година

  • bobi
  • 22 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за 510 училища със статут на иновативни през следващата учебна година

Правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2021/2022 година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Той включва 510 училища от 137 общини в 28 области.  Предложените иновации са свързани с нови методи на преподаване, въвеждане на иновативни елементи в организацията или съдържанието на обучението, нов или усъвършенстван начин на управление, обучение и образователна среда, както и с разработени по нов начин учебно съдържание, учебни планове и програми.

73 училища получават статут на иновативни за първи път. В 437 иновациите продължават от предходни години. От списъка отпадат 64 училища. В повечето от тях иновациите са приключили, а три ги прекратяват по решение на педагогическите колективи и Регионалните управления на образованието.

Проектите са одобрени от Комисията за иновативните училища към Министерството на образованието и науката. Тази година в нея постъпиха 234 предложения. В комисията участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top