fbpx
Начало » България » 50 000 ученици се включват в програмата „Заедно в изкуствата и спорта“

50 000 ученици се включват в програмата „Заедно в изкуствата и спорта“

  • bobi
  • 10 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за 50 000 ученици се включват в програмата „Заедно в изкуствата и спорта“

Близо 50 000 ученици от общински, държавни и частни училища се очаква да включат в новата национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ на Министерството на образованието и науката. Целта на програмата е да подпомогне учениците при формирането на умения за екипна работа чрез участието им в колективни спортове и изкуства за  стимулиране на техните интереси и  способности.

От Министерството на образованието и науката информират, че са създадени 1 917 групи за занимания по изкуство в 1002 училища и 1 897 отбора за колективен спорт в 990 училища. По програма „Заедно в изкуствата и спорта“ учебните заведения получават средства за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка на учениците, спортни уреди и пособия и др., както и за възнаграждения на привлечени треньори и професионалисти в областта на музикалното, танцовото и театралното изкуство.

Официалният старт на заниманията бе даден в петък  в шест области – Благоевград, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Монтана и София. Заедно с учениците бяха спортни легенди и звезди от сцените и екрана, представители на МОН, на РУО и на местните власти, както и много родители.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top