fbpx
Начало » България » 5 СУПЕР книги за уютна Коледа

5 СУПЕР книги за уютна Коледа

  • bobi
  • 21 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за 5 СУПЕР книги за уютна Коледа

Дните преди Коледа са ни любими не само защото предстои един от най-дългоочакваните празници в годината, а защото имаме повече време за… четене. Докато печем коледните курабийки, очакваме приятелите си за следобедно капучино или просто си седим в уюта на дома, до украсената елха и опакованите подаръци – компанията на книга винаги е за предпочитане. Затова този път, в дните преди Коледа, ви подаряваме няколко СУПЕРпрепоръки за СУПЕРопозотворяване на свободното време през декември. 

“Коледна тайна” от Карън Суон

изд. „Сиела“, преводач: Надя Златкова

Карън Суон е от авторите, които могат мигновено да пренесат читателя във всяка една точка от света. Сред романите ѝ определено се откроява “Коледна тайна”, който ни отнася в замръзналия остров Айла, Шотландия. Алекс Хайд е успешен консултант, който помага на бизнес лидери да сложат ред в личния и професионалния си живот. Няколко седмици преди Коледа, тя получава предложение да помогне на дестилерията Кенталън, създаваща качествено уиски от десетилетия. Един от собствениците, Локлан Фаркар, е на път да съсипе компанията с арогантното си поведение, а  Алекс трябва да разреши проблема. Задачата се оказва много по-предизвикателна, отколкото е очаквала, а нови тайни я очакват на всеки ъгъл. “Коледна тайна” е прекрасен, богат на информация роман, изпълнен с интелигентен хумор, факти за Шотландия и за производството на уиски, романтика и много повече… Препоръчваме да се чете заедно с шотландско уиски пред камината.

“Полунощ ме води към теб” от Том Елън

изд. „Софтпрес“, преводач: Кристина Димитрова

История за втория шанс и равносметките, които правим, когато се намираме на кръстопът. Тази Коледа Бен ще получи възможност да види и преосмисли събития от миналото си, които са определили настоящето, а може би и неговото бъдеще. Том Елън се вдъхновява от дикенсовата “Коледа песен”, за да разкаже историята на един мъж, който е загубил верния път, но един вълшебен часовник ще му помогне да вземе правилните решения за бъдещето му и за отношенията с най-близките му хора.

“Десет слепи срещи” от Ашли Елстън

изд. „Ибис“, преводач: Боряна Даракчиева

Коледните планове на Софи претърпяват пълен крах, когато случайно дочува, че гаджето ѝ иска почивка от връзката им. Но голямото ѝ италианско семейство е решило, че нищо няма да помрачи ваканцията на момичето. Затова ѝ уреждат десет слепи срещи, които трябва да повдигнат духа ѝ. А когато роднините ти избират с кого да излезеш последиците винаги са неочаквани – някои срещи са истинска катастрофа, други успяват да разсеят Софи, но всичките един ще послужат за хубава история, над която да се посмее. А любовта вероятно е по-близо отколкото си е представяла. Забавна, романтична и семейна история, която ще ви зареди с  истински коледно настроение.

“Зимни приказки” от Дон Кейси

изд. “Хермес”, преводач: Снежана Милева

В това луксозно издание с красиви илюстрации са събрани приказки от цял свят, включително България. Част от тях са популярни, други са по-малко познати – истории за смели герои, за братя и сестри, за приятелство, смелост и приключения… Всяка приказка е допълнена с красиви илюстрации от Зана Голдхок. Книгата е чудесен подарък, който дори порасналите читатели ще оценят. Красиво издание, което ни приканва да си направим чаша ароматен чай, да придърпаме топлото одеяло и да потънем сред магията на коледния сезон.

“Коледния Прасчо” от Дж. К. Роулинг

изд. “Егмонт”

Дори когато не пише за магическия свят на Хогуортс, талантът на Дж. К. Роулинг си личи от всеки ред. Сюжетът на “Коледния Прасчо” е различен, но очарованието на думите е все така силно. Книгата разказва за Джак – момче, което се впуска в поредица от приключения, за да открие своята любима детска играчка. Една стопляща сърцето история за приятелство, придружена с красиви черно-бели илюстрации от Джим Фийлд. Независимо дали сте почитатели на поредицата на Хари Потър, проявявате любопитство след като сте прочели “Икабог”, или просто търсите хубав подарък за малък читател – “Коледния Прасчо” е книга, на която си заслужава да обърнете внимание.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top