fbpx
Начало » България » 5 медала за българските ученици от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика

5 медала за българските ученици от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика

  • bobi
  • 13 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за 5 медала за българските ученици от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика

Страхотно представяне и 5 медала за петимата български ученици от най-силното състезание по астрофизика в света. Рано тази сутрин стана ясно, че българският отбор е завоювал 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се проведе в Китай. Това е най-доброто представяне на нашите ученици до сега на това състезание.

Златото спечелиха Георги Александров (12 клас, СМГ) и Стефан Иванов (12 клас, ППМГ Бургас). Среброто завоюваха Владимира Иринчева (12 клас, ПЧМГ София) и Петър Димитров (12 клас, НПМГ). Бронзов медал заслужи Денислав Георгиев (12 клас, СМГ). Техни ръководители са Никола Каравасилев от Физическия факултет на СУ и Захари Дончев от Института по астрономия към БАН.

Български ученици заминаха за Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Китай
©MediaBricks.bg
Български ученици заминаха за Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Китай
©MediaBricks.bg

Никола и Захари са изключително щастливи от силното представяне на българските ученици, които се състезаваха с над 250 състезатели от 50 държави на 12-ата Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. Тази година тя се проведе от 3 до 11 ноември в Пекин, Китай.

За първи път Международната олимпиада по астрономия и астрофизика се провежда през 2007 г. България се включва през 2011-а, когато олимпиадата е в Полша.

Източник: https://mediabricks.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top