fbpx
Начало » Бакалавър » 40 000 паунда струва на учениците от Великобритания пропусните часове в училище

40 000 паунда струва на учениците от Великобритания пропусните часове в училище

  • bobi
  • 02 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за 40 000 паунда струва на учениците от Великобритания пропусните часове в училище

Коронавирусът ще струва много върху доходите на децата във Великобритания. Всичко това се дължи заради пропуснатото време в училище. Това съобщи британският институт за финансови изследвания.

Експертите изчисляват, че половин година извън клас за учениците във Великобритания може да им струват загуба от около 40 хиляди паунда в живота им. Изчислената сума е на база алгоритъм на Световната банка.

Британският институтът съобщава още, че въпреки дистанционното обучение някои деца ще получат по-ниска или по-лоша квалификация, като най-потърпевши ще бъдат тези в нералностойно положение и от семейства с по-ниски доходи, които нямат онлайн достъп до образование.

Най-тежка е ситуацията в момента, защото се казва, че до средата на месеца английските деца ще изгубят половин учебна година заради пандемията, или около 5% от цялото си задължително обучение.

Напомняме, че училищата в страната се затварят два пъти общо за 6 месеца, за да бъде овладяно разпространението на коронавируса. В момента също са затворени. В тях се обучават само деца на ключови работници като медици, полицаи и служители в супермаркети. Премиерът Джонсън призна, че може да се мисли за връщане на всички в клас едва след 8 март. По тази причина британското правителство отпусна 1.5 млрд. паунда за програми за наваксване чрез наемане на допълнителни хора, които да помагат на учителите и включване на музеи и клубове, които да разработят образователни занятия за деца преди ваканциите.

Картината обаче изглежда притеснителна, защото според британския институт това няма да е достатъчно, за да се компенсира пропуснатото време в клас. Експертите препоръчват да се мисли за по-радикални варианти като удължаване на учебния дел или учебната година, дори уроците през лятната ваканция или повтаряне на класове.

По темата се намесиха и от преподавателските съюзи, които предупреждават, че много от учителите са прегрели от работата онлайн и не могат да поемат такова допълнително натоварване масово за всички деца. Те смятат, че усилията трябва да се насочат основно към учениците в неравностойно положение, като им се предлагат безплатна храна и наваксващи занимания през ваканциите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top