fbpx
Начало » България » 40 милиона лева е държавната гаранция за кредитиране на студентите и докторантите за 2021 г.

40 милиона лева е държавната гаранция за кредитиране на студентите и докторантите за 2021 г.

  • bobi
  • 24 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за 40 милиона лева е държавната гаранция за кредитиране на студентите и докторантите за 2021 г.

Държавната гаранция за нови кредити за студентите и докторантите ще бъде в размер на до 40 млн. лева през 2021 г., реши правителството. Това съобщават от пресцентъра на МС.

Чрез Закона за кредитиране на студенти и докторанти държавата оказва подкрепа като гарантира главниците и лихвите по задълженията на тези, които нямат възможност да покрият разходите си за обучение и издръжката във висшите училища. Договорените кредити са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване.

Основната цел на кредитирането на висшето образование е предоставянето на финансова подкрепа на обучаващите се, за да продължат образованието си в университетите. Студентските кредити помагат за преодоляване на финансовите затруднения, пред които са изправени някои младежи или могат да възникнат по време на следването. В периода от 2010 до 2020 г. типови договори за кредитиране на студенти и докторанти са сключени с осем частни банки.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top