fbpx
Начало » България » 30 % от учителите в Бургас искат да се ваксинират

30 % от учителите в Бургас искат да се ваксинират

  • bobi
  • 07 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за 30 % от учителите в Бургас искат да се ваксинират

Изтича срокът, в който учителите трябва да заявят искането си за ваксинация пред директорите. Само за ден броят на желаещите е нараснал значително. Преподавателите са втората приоритетна група от етапите на ваксиниране.

В Бургас желаещите вече са близо 30%. В област Бургас има 137 училища и 107 детски градини, като към втория етап от ваксиниране са включени и служителите от няколко центрове за подкрепа на личностно развитие.

„От цялата тази група, която наброява около 4500 души около 25 или 30% ще проявят желание. Но още веднъж казвам че това е по-желание, доброволно, но това е една от големите възможности присъственото обучение да продължи“, казва Виолета Илиева от РУО Бургас пред Нова телевизия.

Изискването за сега е в списъка да попадат само учители, директори, зам.директори, педагогически съветници и психолози, всички които работят с деца на терен. Очаква се в следващия етап да бъдат включени и останалите служители. Близо 40% от педагозите все още се колебаят.

„Въпреки че много колеги преболедувахa, те също са се записали за ваксиниране. 74 учители е педагогическия персонал, 28 към момента са заявили категорично желание да се ваксинират“, коментира директорът на ППМГ „Акад.Никола Обрешков” Бургас, Красимир Стоянов.

От 42-ма педагогически специалисти в ОУ Пейо Яворов” в Бургас желаещите да се ваксинират са 12. Сред тях е и директорът.

„Това е много личен избор. За мен ваксината означава да се предотврати една среща първо с коронавируса, от друга страна ни работим с деца, с колеги“, обяснява директорът Мара Георгиева.

От синдикат „Образование” препоръчват да се изготвят брошури за повече информираност относно ваксината. Важно било да се разясни какъв е ефектът от нея и как действа върху хора с автоимунни или редки заболявания. Списъците с желаещи да се ваксинират ще бъдат предоставени както на Регионалния инспекторат по образованието, така и на личните лекари и здравната инспекция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top