fbpx
Начало » България » 2000 училища получили лаптопи и интерактивни дисплеи

2000 училища получили лаптопи и интерактивни дисплеи

  • bobi
  • 24 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за 2000 училища получили лаптопи и интерактивни дисплеи

В над 2000 училище раздадена е техника, закупена по проект „Образование за утрешния ден“, съобщават от МОН. Доставени са 2000 интерактивни дисплеи с компютърен модул, над 1900 преносими компютри, както и 500 устройства за достъп до интернет с 500 предплатени пакети за интернет.

Над 1 880 училища пък са авансово финансирани за изграждането на модерна защитена образователна среда във включените образователни институции – училища и детски градини от цялата страна

В платформата на проекта се регистрирани над 44 700 са учениците от 1-ви до 12-и клас, които са се включили в един от над 3 200 клубове за интереси в школата. Благодарение на тях малчуганите повишават на дигиталната си компетентност и умения. Заниманията се провеждат извън учебното време и през ваканциите. Продължителността на занятията по време на учебната година и на лятната ваканция е 70 ч., а средната продължителност на учебен час е до 45 минути. По време на въведеното извънредно положение през март дейностите се провеждаха във виртуални класни стаи.

В рамките на проекта са предвидени обучения на 29 000 учители за придобиване на нови компетентности и дигитални умения. Целта е педагозите да придобият и повишат знанията за разработване и използване на дигитално образователно съдържание, електронни платформи, програмиране, киберсигурност и за преподаването. До 60 000 ученици се очаква да бъдат обучени до 15 октомври 2022 г.

Проект „Образование за утрешния ден“ е на стойност 104 959 178 лв. и се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Това е най-мащабният проект, изпълняван от Министерството на образованието и науката, който дава възможност за цялостно модернизиране на образователната система чрез интегриране на леснодостъпни образователни технологии, както и за инвестиции в човешки капитал.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top