fbpx
Начало » България » 2-годишно с тежки изгаряния от детската градина

2-годишно с тежки изгаряния от детската градина

  • bobi
  • 17 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за 2-годишно с тежки изгаряния от детската градина

2-годишно момиченце преживява истински ужас, след като получава изгаряния по време на престоя си в една от столичните детски градини. 

От забавачката уведомяват родителите, че трябва да отведат дъщеричката си, защото има обриви. Никой не казва на семейството какво се е случило точно. Пред БТВ бащата Георги Събински разказа, че първо са отишли при личния лекар, а след това и при дерматолог. И специалистите не успяват да установят каква е причината за кожните проблеми.

На следващия ден по спешност малкото дете е прието в УМБАЛСМ „Пирогов“, където е стабилизирано. Там казват, че изгарянията са химически.

А през това време се установява какво е довело до изгарянията.

Иззети са проби и от препаратите, които се използват в детската градина. От ръководството съжаляват за случая. Своевременно са уведомили и Инспектората по образование. Случаят е докладван и на ресорния заместник-кмет на Столичната община.

Бащата на момиченцето е готов да търси правата си в съда за изясняване на случая.

Реакция от Столичната община

Междувременно столичния кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена още вчера сутринта. Първоначалните заключения са, че не са съхранявани правилно препаратите за дезинфекция, посочи тя. Фандъкова предупреди, че подобни препарати трябва да са заключени и недостъпни за децата.

„Няма да направим компромис, недопустимо е. Аз мисля, че ситуацията е много тежка. Аз лично съм много твърда в това отношение“, каза Фандъкова на въпрос за евентуални нарушения.

Тя разбира, че работата е трудна, но не може да се търси извинение.

На фона на неприятния инцидента Фандъкова съобщи и с хубави новини. Едната се отнася към промяната, касаеща неприетите деца. В София ще има ново райониране. Ще има компенсация и за неприетите деца. Продължава изграждането на нови градини и разширяването на някои от вече съществуващите.

Вече пък има инвестиционен интерес за отварянето на забавачки на партерен етаж на нови сгради – в „Триадица“ и „Дружба“. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top