fbpx
Начало » Бакалавър » 18-годишна българка с 500 хил. лв. стипендия – ще учи в един от най-добрите университети в САЩ

18-годишна българка с 500 хил. лв. стипендия – ще учи в един от най-добрите университети в САЩ

  • bobi
  • 23 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за 18-годишна българка с 500 хил. лв. стипендия – ще учи в един от най-добрите университети в САЩ

Пълната стипендия покрива разходите за четирите години на обучение

18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив спечели стипендията на Фондация „Кроношпан“ за обучение в най-добрия университет за предприемачи – Бабсън Колидж в Бостън. Българката преодоляла конкуренцията на стотици свои връстници от Централна и Източна Европа, които си оспорваха правото да учат четири години за бакалавърска степен  в престижното училище.

Пълната стипендия покрива разходите за четирите години на обучение – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания, на обща стойност около 500 000 лева.

“Много съм щастлива и нямам търпение да започна обучението си. То ще отвори огромни възможности и хоризонти пред мен. Това е изключителен шанс, който човек получава веднъж в живота си и съм много благодарна за него.”, споделя Мартина Гарабедян, която заминава за САЩ през август.

“Мисля, че ми помогнаха креативността ми, както и разбирането, че мечтите се сбъдват с труд.”, обяснява Мартина. Освен креативност за да спечели стипендията обаче Мартина показала и изключително високи резултати на TОЕFL и SAT изпитите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top