fbpx
Начало » България » 170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, каза министър Вълчев

170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, каза министър Вълчев

  • bobi
  • 03 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за 170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, каза министър Вълчев

Нормално е родителите да са притеснени, но не може да затворим образователната система за продължително време – 1-1,5 години. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на Нова телевизия. Около 1000 са заявленията децата да не учат присъствено и да са само онлайн.

170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, каза още министър Вълчев. От 4 седмици вече над половината от работещите в образователната система в началния етап на обучение са се върнали на работните си места. 1,1 млн. са всички ученици и учители, ако тръгнат заедно.

Всички прозорци ще се отварят в междучасията, големите ученици ще носят маски и в час, обясни образователният министър. Закупени са около 9000 пречистватели на въздуха.

Има една сдържаност при някои учители за ваксинация, но когато повече хора се ваксинират и процентът на учителите ще нарасне, каза Красимир Вълчев. Според него всички видове ваксини спасяват по 5 млн. души годишно.

Учителите са една представителна извадка на обществото, няма как да е различно, смята министърът. Самият той ще се ваксинира, когато му дойде редът.

Вече дадохме възможност на училищата да изберат дали да удължат учебната година, проблемът е, че юли вече е много топло и е отпускарски месец, каза Вълчев. 1-и и 4-и клас на практика не били учили по-малко от предходни години и няма загуби от обучението в електронна среда.

Началото на учебната година на 15 септември е записано в закона, но аз като министър не възнамерявам да предложа такава промяна, обясни образователният министър по повод информации, че новата учебна година може да почне на 10 септември.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top