fbpx
Начало » България » 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19

15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19

  • bobi
  • 18 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Много повече – 44%, не биха си поставили ваксина. Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро.

В столичното 18-то училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

„Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да“, коментира пред БНТ Величка Стойчева, директор на 18 СУ.

Сигурността в пряката работа с учениците – това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева.

Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

„След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите“, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат „Образование“ сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много. Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top