fbpx
Начало » България » 15 дни извинени отсъствия само с бележка от родител

15 дни извинени отсъствия само с бележка от родител

  • bobi
  • 30 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за 15 дни извинени отсъствия само с бележка от родител
Учениците да имат право не на 3, а на 15 дни извинени отсъствия само с бележка от родител, като декларацията за влошено състояние на детето да се праща на класния и да е със свободен текст. Това предлага Диян Стаматов, директор на столичното 119-о средно училище “Академик Михаил Арнаудов” и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета пред 24 часа.
Заради коронавируса много от малките ученици вече са изхабили трите позволени дни, а висенето на опашка пред кабинета на личните лекари за извинителна бележка крие опасност от зарази, мотивира предложението на училищните директори той. То вече е изпратено до образователното министерство и парламента. 99% от родителите подкрепят предложението, твърди Стаматов. Засега обаче от образователното министерство отказват да обсъждат идеята.
От 10 на 20 дни пък ще бъдат увеличени отсъствията по уважителни причини на деца, които са в подготвителна група. Такава промяна в наредбата за предучилищното образование се обсъжда заради епидемичната обстановка. На сайта на електронната система на детските градини в София вече е пуснато такова съобщение до родителите. В случаи, при които присъствието на децата в детската градина е невъзможно, защото са със заболявания или родителите им са в рискова група, може да се премине към самостоятелна организация. В този случай родителите подават заявление до директора на детската градина, обясни шефката на столичната общинска дирекция по образование Мария Минчева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top