fbpx
Начало » България » 13 000 гимназисти в Благоевградско учат дистанционно

13 000 гимназисти в Благоевградско учат дистанционно

  • bobi
  • 30 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за 13 000 гимназисти в Благоевградско учат дистанционно

260 хиляди гимназисти у нас вече учат дистанционно. През следващите две седмици всички ученици от 8 до 12 клас ще трупат знания от вкъщи, а причината – увеличаващият се брой заразени с коронавирус учители и ученици.

Близо 1/3 от всички ученици в страната от днес се обучават онлайн. Ако след две седмици броят на заразените остане застрашително висок, е възможно и по-малките ученици да преминат в дистанционна форма на обучение, обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Образователният министър пък днес изтъкна, че училищата не трябва да се затварят, а да се действа локално, по райони.

Каква е картината в Благоевградска област – под 1% от всички 30 000 ученици в региона са под карантина, което е пренебрежимо малко, казаха от Регионалното управление по образованието. 61 пък са карантинираните учители.

13 000 ученици от 56 училища в Благоевградска област преминават в дистанционна форма на обучение за следващите две седмици.

И учителите, и учениците от природо-математическата гимназия в Благоевград са готови за онлайн уроците.

Шестима учители от гимназията отсъстват от работа. Трима са под карантина заради коронавируса, останалите са в болничен, заради други заболявания. От ръководството на училището лесно са намерили техни заместници чрез регистрираните учители в специалната банка за кадри към Регионалното управление на образованието в Благоевград.

Около 60 безработни учители и студенти са се регистрирали в банката и имат готовност при нужда да заместват болни учители в цялата Благоевградска област.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top