fbpx
Начало » Бакалавър » 128 дипломанти на Медицинския университет полагат клетва онлайн

128 дипломанти на Медицинския университет полагат клетва онлайн

  • bobi
  • 06 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за 128 дипломанти на Медицинския университет полагат клетва онлайн

За първи път в 45-годишната история на Медицинския университет в Плевен се полага онлайн промоция на дипломанти. Това съобщиxа от висшето училище.

Поради пандемията и въобще условията на извънредно положение се отменят всички тържества. Затова от МУ-Плевен решават да преминат в нов формат. 128 бакалаврки и магистри, успешно положили изпитите си ще покожат клетва във виртуална среда.

Събитието съвпада и с Международния ден на здравето и празник на здравните специалисти, както и 15 години от основаването на факултет „Обществено здраве“.

Събитието ще протече така – деканът  проф. д-р Силвия Янкуловска ще покани дипломантите във виртуална учебна статия, където абсолвентите онлайн ще произнесат клетвените думи и ще получат поздравления от ректора и от колеги.

Общо 31 медицински специалисти завършват с отличен успех. Пълни отличници от задочната форма на обучение са Мария Гетова – „Управление на здравните грижи“, и Антония Статева – „Управление на здравните грижи“. От редовната форма на обучение отличник е Кристияна Матова – „Опазване и контрол на общественото здраве“.

Дипломират се 28 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, випуск 2019; 8 бакалаври „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2019; 25 бакалаври „Управление на здравните грижи“, випуск 2020; 39 магистри „Управление на здравните грижи“, випуск 2019 и 2020, и 28 магистри „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2020.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top