fbpx
Начало » България » 10-те дни отпуск допълнително за учителите с COVID-19 са глътка въздух

10-те дни отпуск допълнително за учителите с COVID-19 са глътка въздух

  • bobi
  • 09 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за 10-те дни отпуск допълнително за учителите с COVID-19 са глътка въздух

Каквото и да си говорим, форматът, който предлага дистанционното обучение, не може да е това, което е присъственото. Това изтъкна пред БНТ Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

За първи път краят на първия учебен срок ще е различен за различните училища. Стаматов предполага, че на повечето места ще е на 2 февруари.

По негово мнение седмокласниците не трябва да се притесняват.

Въпреки затрудненията, те трябва да са мотивирани и да се представят максимално добре. Прекалено е рано да се говори за удължаване на учебната година. Това вероятно ще стане за децата от 1-ви до 6-и клас. За седмокласниците няма промяна на датата на изпита, както и при неговото провеждане, каза Стаматов.

Той потърди, че допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат учителите, които са преболедували COVID-19. Според Стаматов това е трябвало да бъде направено.

„Тези десет дни са „глътка въздух“ за учителите и за семействата и“, отбеляза той.

Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, пък обясни, че тези 10 дни са били по нейно предложение. Предвидени са по 30 лева допълнително за консумативи на учителите. Също така ще бъдат давани и по 15 лева за допълнителни консултации.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top