fbpx
Начало » България » 10 дни локдаун – градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

10 дни локдаун – градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

  • bobi
  • 18 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за 10 дни локдаун – градини, училища, молове, заведения и фитнеси затварят

От понеделник на територията на цялата страна ще влязат в сила нови ограничителни мерки.

Периодът на действие ще е 10 дни. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ в Министерски съвет.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене, допускат се само доставки и храна за дома и офиса, всички юридически и физически лица, които управляват места за хранене в хотелите трябва да направят организация за изхранване на гостите, преустановяват се посещенията в казината и залите, затварят се търговските обекти, остават само тип супермаркет и хипермакет, в моловете ще работят само аптеки, хранителни магазини, химическо чистене, мобилни оператори. Спират се и семинари, изложения и обществени мероприятия, затварят се фитнеси и спортни клубове, културните мероприятия, кина, концерти, театри също преустановяват работа. Забраняват се сватби, кръщенета и други с присъствие на повече от 15 човека.

Посещенията в детски градини и ясли се преустановяват.

Учениците минават на дистанционно обучение, преустановяват се изпити, дуалната система в училища и центрове за подкрепа, студентите ще провеждат само практически занятия и държавни изпити при спазване на мерките, уроците в езикови центрове и школи също спират работа.

Здравният министър определи коронавирус като световна криза и призова политиците да не използват за предизборни цели. Той се обърна специално към опонентите в предизборната ситуация у нас: Ако не можете да бъдете част от решението на проблема, не бъдете част от проблема.

Здравният министър добави, че „решението мерките да са 10 дни се взема сега и няма да си позволи да бъде предсказател на бъдещето“. Той е категоричен, че тенденцията се следи на 12 часа.

На въпрос обаче дали това е последната вълна, която преживява страната е света: „Не знам дали това е последна вълна. Всички правим едно и също и се надяваме на едно и също нещо да бъде постигнато. Все още никой обаче не го е постигнал.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top