fbpx
Начало » България » Ще останат ли училищата без отопление?

Ще останат ли училищата без отопление?

  • bobi
  • 02 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Ще останат ли училищата без отопление?

Засега успяваме да платим задълженията си, но не е ясно какво ще се случва. През януари месец ще платим двойно повече в сравнение с декември – около 10 000 лв. Това заяви Нели Костова, директор на 32 СУ “Св. Климент Охридски”, в студиото на БНТ.

По думите ѝ сметките се плащат, благодарение на направените на икономии: “Това, от което ще се лишим е обновяване на материално-техническата база. Няма да се осъществява максимално добре учебният процес. Ще спестяваме от консумативи – хартия, тонер. Няма как да се случват аварийни и планирани реформи”.

Костова каза, че все още училищата не знаят с какъв бюджет ще разполагат. Директорката заяви, че няма как да не се отоплява сградата на училище, дори когато има паралелки под карантина, защото други учат. От друга страна, разходите се увеличават, защото трябва да се проветрява , съобразно мерките срещу коронавируса.

Тя изрази надежда ваканцията да подобри ситуацията с COVID-19.

“Аз съм убедена, че учителите успяха да предадат материала. Друг е въпросът дали учениците са го възприели по време на онлайн обучението. При дистанционното обучение мотивацията спада”, завърши директорът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top