fbpx
Начало » България » Ще има ли промени в политиката на МОН?

Ще има ли промени в политиката на МОН?

  • bobi
  • 13 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Ще има ли промени в политиката на МОН?

Няма да има никакви резки промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката /МОН/, и ще работим в режим на пълна прозрачност и публичност в решенията, които вземаме.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по начина, по който са планирани и по който са подготвени от досегашния екип на министерството. Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко и системата трябва да знае, че нещата ще се случат така, както са подготвени, каза служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков на церемонията в МОН при получаването на поста от досегашния министър Красимир Вълчев.

Проф. Денков благодари на министър Вълчев и на неговия екип, защото през последните четири години се вижда напредък във всички основни области, за които отговаря МОН – училищното образование, висшето образование, науката. Във всяка от тези области екипът може да се гордее с това, което е постигнато, каза служебният министър на образованието за работата на своя предшественик на поста.

През следващата седмица ще представим приоритетите на МОН по време на служебния кабинет, както и екипа, с който ще ги изпълняваме, съобщи министър Денков, предаде БТА. Той каза, че има няколко задачи, по които може да се ускори напредъкът, те са важни и са свързани със следващите периоди на финансиране.

Николай Денков не за първи път сяда в министерското кресло на МОН. Президентът Румен Радев се спира за втори път на него. Първият му министерски мандат бе отново в служебен кабинет на Радев – този с премиер проф. Огнян Герджиков (януари-май 2017 г.).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top