fbpx
Начало » България » Шести випуск военни лекари започна своето обучение

Шести випуск военни лекари започна своето обучение

  • bobi
  • 13 сеп. 2022
  •  Коментарите са изключени за Шести випуск военни лекари започна своето обучение

Шестият випуск по специалността „Военен лекар” започна своето обучение в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Преди дни 20-те младежи положиха и военна клетва по време на официална церемония във Висшето военноморско училище.

На откриването на новата 2022/2023 учебна година в МУ присъства и полк. доц. Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност. Той изтъкна успешната реализация на проекта „Военен лекар“, който се осъществява между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна, изтъквайки, че броят на курсантите вече е близо 120.

Ректорът на университета, проф. д-р Валентин Игнатов, поздрави всички присъстващи първокурсници, техните родители и преподаватели. „Днес ставате студенти в един от най-динамично развиващите се и модерни университети в България“.

Обръщение към първокурсниците от специалност „Военен лекар“ отправи флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, началник на ВВМУ. Той пожела на всички студенти здраве, успех и удовлетворение по пътя в усвояването на медицинските науки.

Шестгодишното обучение за курсантите-военни лекари и в двата университета е безплатно, а след завършване получават две дипломи – магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, както и гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военен лекар.

По време на следването им е осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. А след края на обучението – възможност за специализация във ВМА и повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top