fbpx
Начало » България » Четири медала по химия спечелиха български ученици в Санкт Петербург

Четири медала по химия спечелиха български ученици в Санкт Петербург

  • bobi
  • 30 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Четири медала по химия спечелиха български ученици в Санкт Петербург

Успех и за българския отбор от ученици на Менделеевската олимпиада по химия в Санкт Петербург. Златен медал за възпитаника на Националната природо-математическа гимназия Камен Петров, имаме и още два сребърни медала и почетна грамота.

За нас може би изглежда трудно, но Камен Петров e щастлив. Любопитството и състезателният дух го водят към към победата, а между науката и него се получава химия още с първия успех от състезание.

Камен Петров, носител на златен медал: Ставаш по-добър, в това което харесваш да правиш и то те прави щастлив. Това е смисълът!

23 теоретичини и 2 експериментални задачи са препятствието пред медалите в Санкт Петербург.

Камен Петров, носител на златен медал: Едната беше свързана с това да обърнем конфигурацията на една амионкиселина, а другата беше свързана с определянето на аминокиселина в някаква проба.

Евгени Сателов, носител на сребърен медал: Не се публикуват някакви задачи, с които да се подготвим. Просто трябва от всичко да знаем по нещо, но да го знаем на сравнително високо ниво.

гл. ас. Даниела Цекова, предподавател: Децата са много талантливи и наистина полагат много труд, с което сега постигат успех.доц. Христо Чанев, предподавател: Самоусъвършенстването е основната идея, която ги движи напред.България участва в Менделеевската олимпиада от 2004 г. Досега страната ни винаги е получавала отличия, но на Великден участниците се завърнаха с щастливата новина за най-високото сред тях.

Източник: www.bnt.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top