fbpx
Начало » Бакалавър » Четирима са кандидатурите за ректор на Великотърновския университет

Четирима са кандидатурите за ректор на Великотърновския университет

  • bobi
  • 03 май 2023
  •  Коментарите са изключени за Четирима са кандидатурите за ректор на Великотърновския университет

Четири са кандидатурите за предстоящите избори на ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Издигнати са номинациите на досегашните трима заместник-ректори и на преподавател по психология.

Новият ректор на ВТУ ще трябва да проведе дългата процедура по акредитация на различните факултети на висшето училище и да реши проблема с намирането на преподаватели, защото в идните две години се пенсионират една четвърт от хабилитираните учени, работещи в университета. Проблем има и с текучеството на студенти, като в някои от специалностите напускащите са 30 на сто от приетите.

В изборите за ректор на ВТУ ще участват сегашният заместник по учебната дейност проф. Димитър Симеонов, по международната дейност проф. Димитър Димитров, доскорошният заместник-ректор но научната дейност проф. Милко Палангурски и преподавателят по психология доц. Марияна Няголова. Сегашният ректор проф. Христо Бонджолов е с два последователни мандата и няма право на трети. Издигнати са и две колективни кандидатури за председател и заместник-председател на Общото събрание на университета. Изборите за ръководство на ВТУ са насрочени за 29 май.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top