fbpx
Начало » България » ЧЕЗ дава стипендии на две момчета от Монтана

ЧЕЗ дава стипендии на две момчета от Монтана

  • bobi
  • 16 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за ЧЕЗ дава стипендии на две момчета от Монтана

Кирил Кирчев и Никола Драгомански са дванадесетоласници в Професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана. Те учат в 12 „В“ клас, специалност „Електротехника“ и успяха да достигнат до финалната фаза на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В интервю за „Монтана 24“ двете момчета разказа, че вече чертаят плановете за своето бъдеще и реализация в сферата на електроенергетиката.

Кирил Кирчев и Никола Драгомански преминали през три етапа на конкурса. Първият се провел в Монтана и още тук грабнали първите места. Вторият етап бил в София, там двете момчета работили в екип и станали първи. Третият етап се провел в Плевен, а задачата им била практическа. Двамата абитуриенти трябвало да направят осветление на два етажа от жилищна сграда с девиаторен ключ и заели трето място.

„Състезанието беше много трудно и изискваше голяма подготовка“, каза Крил Кирчев, стипендиант на ЧЕЗ.

Двете момчета могат да се запишат да учат във висше учебно заведение, без приемен изпит. И двамата са се насочили от есента да запишат специалност „Електроенергетика“. Кирил все още не е решил дали това да стане в София или Русе, докато Никола е категоричен, че ще запише специалността в Софийския университет.

„Надявам се след като завърша да работя в електроразпределителното дружество ЧЕЗ“, допълни Никола Драгомански.

„ЧЕЗ ми дава възможност да остана в България и да се реализирам. Благодаря им, че подават ръка на младите хора“, каза Кирил Кирчев.

Състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за седма година. Досега в него са участвали над 850 ученика от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България, от които 49 са получили стипендии. Някои от финалистите в момента работят в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

Източник: https://montana24.net

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top