fbpx
Начало » България » Част от учебният план в училище догодина да е онлайн?

Част от учебният план в училище догодина да е онлайн?

  • bobi
  • 02 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Част от учебният план в училище догодина да е онлайн?

На първата матура по български език и литература се явиха над 50 000 ученика. По тази тема и по други коментира директорът на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов. Според него организацията за провеждане на матурите е била на ниво и различна от останалите.

„Малко по-различна е и малко по-трудна организация, заради по-голямата нагласа за дезинфекция. Може да се каже, че една седмица основно това се правеше – хигиенизиране. Впреки че никой не посещава училище, отново хигиенизиране, дезинфекция и днес повече от час и половина приемахме зрелостниците, за да са всички спокойни„, каза той

По отношение на притеснението на учениците, според директора тя се дължи заради матурата и това, че не са били 3 месеца в училище.

„Нормално е да има притеснение. Към това се добавят и маските, които не са комфортни.“

Директор Стаматов потвърди и тезата на много други директори, че тези, които са били активни по време на дистанционното обучение и не са пропускали материал, ще покажат по-добър резултат.

„Онези, които са гледали по-неглижирано на дистанционното обучение, най-вероятно няма да получават очаквания резултат“, отбеляза той.

На въпроса дали е справедлив приемът в университет с оценка от матурата, директорът посочи, че „в тази трудна ситуация, в която се намираме, усещането за справедливост е доста философско“.

„Със сигурност критиците ще кажат – пада нивото, да, но здравето е по-важно в конкретния случай.“

За финал Диян Стаматов коментира и дистанционното обучение и дали то трябва да продължи.

„Образователното министерство трябва да направи много смела крачка, изразяваща се във взимане на известен процент от дистанционното обучение и прилагането му за класове след 7-и нагоре за определени учебни предмети, в които може да се използва занапред, при това успешно. Това ще облекчи натовареността в рамките на учебния ден“, обясни той.

По думите му една част от учебния план за догодина би трябвало да бъде дистанционна за някои предмети в гимназиален етап.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top